fbpx

RETETE RECENTE

CREMA DE CIOCOLATA CU MASCARPONE

January 30, 2020 | CATEGORIA

Crema de ciocolata cu mascarpone – reteta de crema rapida, foarte usor de pregatit, ideala pentru torturi, prajituri, tarte, deserturi la pahar.

Crema de ciocolata cu mascarpone este simpla, fina, delicioasa si se pregateste in mai putin de 30 minute.

Contine putine ingrediente, dar pentru ca aceasta sa fie una din cremele pe care le veti tot face, aveti grija sa folositi ingrediente de calitate. Smantana pentru frisca trebuie sa fie grasa, cu minim 30% grasime.

O ciocolata buna o veti recunoaste dupa aspect. Este lucioasa si neteda. Imi place mirosul ciocolatei cand o rup in bucatele.

Iar ciocolata neagra, desi multi nu o iubesc, este cea mai buna in deserturi. Are gust intens si senzual.

Eu am folosit la final pasta de vanilie, dar puteti sa o inlocuiti cu extract natural de vanilie sau esenta naturala de vanilie. Si, daca vreti un gust deosebit o puteti imbunatati cu lichior de portocale. Dar, nu este obligatoriu.

Am folosit ciocolata neagra. Mi-a pasat-o fiul meu dupa sarbatori, caci lui nu ii place sa o manance simpla. In deserturi este ok, o accepta, dar nu o mananca ca atare. Eu ma bucur, caci cel mai mult imi place sa folosesc ciocolata neagra in cremele pentru prajituri. Aceasta crema de ciocolata cu mascarpone este perfecta cu ciocolata neagra. Daca pregatiti deserturi pentru copii cu varste mici (3-7 ani) puteti pune ciocolata cu lapte, nu e grav. Copiii la varste fragede nu sunt mari iubitori de ciocolata neagra.

Vazusem mai pe inceputurile blogging-ului reteta de crema de ciocolata cu mascarpone pe diverse site-uri din Italia, dar crema avea galbenusuri de oua in compozitie. Acestea erau incorporate exact ca la crema pentru tiramisu.  Mi-am spus ca ar fi mai bine sa le omit, pentru ca mi se pare o crema potrivita si pentru vara, cand se recoamanda evitarea galbenusurilor crude in prajituri, iar crema ar merge foarte bine cu piscoturi , frisca si fructe aranjate in cupe.

Dar, crema de ciocolata cu mascarpone ar merge de minune si la retete de tort si prajituri cu creme. As folosi crema oricand crema de ciocolata cu mascarpone pentru o tarta fara coacere dupa modelul tartei cu ciocolata si capsuni, pentru rulade (ca exemplu va las rulada cu crema de cafea), dar si in diverse torturi.

Am folosit crema de mascarpone cu ciocolata pentru a pregati o reteta banala de prajitura. Imi doream ceva special ca desert pentru pranzul de duminica, dar nu aveam mult timp de pierdut in bucatarie.

O cutie inceputa de mascarpone din frigider a fost cea care m-a convins sa pregatesc aceasta crema, iar desertul final o sa vi-l arat zilele viitoare.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru crema de mascarpone cu ciocolata, descris in etape, pas cu pas:

INGREDIENTE:

(pentru 750 g crema)

150 ml smantana pentru frisca

260 g ciocolata neagra

350 g mascarpone

50 g zahar pudra

1 lingurita pasta de vanilie / extract natural de vanilie

 

PREPARARE:

Am pus smantana la incalzit intr-o oala nu foarte inalta dar suficient de mare, ce va asigura o racire mai rapida. Cand a ajuns aproape de punctul de fierbere am pus ciocolata rupta in cuburi. Am amestecat in oala pentru ca toata ciocolata sa fie acoperita de smantana pentru frisca.

Am lasat in jur de 2 minute, apoi am verificat cu o lingurita sa vad daca s-a topit. Am mixat pana s-a omogenizat compozitia. In acest moment am mutat oala pe un blat rece si am lasat sa se raceasca ciocolata. Compozitia este putina, asa ca in 10 minute va ajunge la temperatura camerei. O voi ajuta sa se raceasca amestecand din cand in cand in oala. Avand in vedere ca nu va fi folosita la decorare si nu are nevoie sa scada lent pentru ajunge in punctul de temperare, ciocolata poate fi racita si punand oala in apa rece sau daca este frig afara scoateti oala pe balcon 5 minute. Nu este nevoie sa o tineti in frigider mult timp. Este important  ca ciocolata sa fie rece, dar nu din frigider.

In acest timp am amestecat mascarpone cu zahar pudra.

Am incorporat in 3 transe crema mascarpone in ciocolata racita complet. La final am adaugat pasta de vanilie.

Am mai mixat 20-30 secunde si crema a fost gata.

Puteti folosi crema imediat sau o pastrati in frigider 12-24 ore pana la momentul in care va ajunge in desert.

Eu am tinut-o 12 h ore in frigider si s-a intarit. A fost nevoie sa o mixez pana am obtinut consistenta usor moale, astfel incat sa o pun in prajitura.

Orice desert veti alege sa pregatiti cu crema de ciocolata cu mascarpone sunt sigura ca o sa va placa.

Acum va las sa vedeti cum am pregatit o reteta de crema de vanilie cu unt pentru prajituri si torturi si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *