Tarta fara coacere cu ciocolata si capsuni

19 aprilie 2019Diva in Bucatarie

Tarta fara coacere cu ciocolata si capsuni. Daca vreti sa stiti cum se face o tarta fara coacere ultra rapid si usor, va invit sa cititi postarea de mai jos, caci in 30 de minute puteti pune desertul la rece.

Tarta fara coacere cu ciocolata si capsuni, un desert perfect pentru rasfatul celor dragi fie pentru o zi obisnuita, pentru masa in familie, dar si pentru sarbatori. O tarta atat de frumoasa va atrage toate privirile si va deveni vedeta oricarei mese.

Daca vreti sa stiti cum se face o tarta fara coacere ultra rapid si usor, va invit sa cititi postarea de mai jos, caci in 30 de minute puteti pune desertul la rece.

Tarta fara coacere poate fi o solutie rapida, usoara si delicioasa pentru momentele in care avem cuptoarele ocupate cu alte bunatati, dar si pentru zilele toride de vara.

Avand in vedere ca ne despart doar cateva zile de Sarbatorile Pascale, va propun ca anul acesta sa pregatiti pe langa cozonaci aceasta tarta. Puteti renunta la prajiturile complicate cu foi, la creme grele ce ne votr obliga apoi sa tinem diete pentru a slabi.

Un astfel de desert nu necesita nici timp mult, nici etape complicate, nici mustrari prea mari pentru exagerari alimentare.

Eu sarbatoresc Pastele de 2 ori. Si pe cel catolic, dar si pe cel ortodox (mama este de religie ortodoxa). Pentru duminica aceasta pregatesc cozonaci si o tarta fara coacere. Fie pe aceasta, fie pe cea propusa de Danain live-ul de pe facebook, cu ricotta, lamaie si fructe.

Daca nu ne-ati urmarit inca, va las la final un link catre epidodul in care am pregatit amandoua doua tarte fara coacere, in speranta ca o sa va inspiram si veti avea de unde alege.

Chiar daca nu veti face acum aceste tarte, puteti retine ideea pentru momentele in care aveti pofta de ceva dulce, rapid si usor de pregatit.

Sunt sigura ca o sa va placa amandoua. Desi sunt total diferite, amandoua se pot lauda cu o crema cu textura fina si un decor proaspat si racoritor.

Daca vreti sa va inspirati pentru a pregati si alte deserturi fara coacere, va invit sa vedeti cat de multe retete am pus in aceasta colectie.

Am folosit o tava cu fund detasabil. Iese mult mai usor si nu se strica. Daca nu aveti o astfel de forma folositi folie alimentara avand grija sa lasati margini mai mari pentru a scoate tarta usor din orice alta tava. Poate fi folosita si folie de staniol, daca nu aveti obiectii impotriva folosirii acesteia langa alimente.

Sunt convinsa ca o sa imi multumiti pentru aceasta idee imediat cum veti termina de mancat prima felie. Este irezistibila.

Recunosc cinstit ca as fi mancat mai mult de jumatate din aceasta tarta de una singura, daca nu mi-as adus aminte ca i-am promis copilului ca ii pastrez si lui.

Am impartit-o frateste. Sotul meu va vedea tarta doar aici, in poze. Bine, nu este prima oara si, sunt sigura ca nu va fi nici ultima. Deja s-a obisnuit, nu se supara.

Exista multe tarte fara coacere cu ciocolata si capsuni. Aceasta este cea mai simpla si probabil cea mai buna. Nu I-am influentat gustul cu arome, am lasat doar capsunile imbratisate tandru de ciocolata.

Merg atat de bine impreuna caci zau daca merita sa aduc ceva ce le-ar putea strica aceasta comuniune.

Si, ca sa nu o mai lungesc, iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru tarta fara ciacere cu ciocolata si capsuni:

INGREDIENTE:

Pentru baza (12*35 cm):

200 g biscuiti digestivi

100 g unt

15 g pudra neagra de cacao

20 g zahar pudra

Pentru umplutura:

200 g ciocolata neagra

150 ml smantana pentru frisca

100-150 g capsuni

Pentru decor:

frunze de menta si flori comestibile

PREPARARE:

Pasam biscuitii si ii amestecam cu cacao, zahar pudra si untul topit si racit. Amestecam pana se omogenizeaza foarte bine compozitia.

Punem biscuitii in forma si apasam cu mana pentru a se lipi intre ei si a obtine o baza consistenta, rezistenta. Punem 10-20 minute blatul la frigider.

Topim ciocolata la baine-marie. Intre timp mixam smantana pentru frisca pana se ingroasa putin, avand consitenta unei smantani usor fluide.

Luam ciocolata de pe foc, cand este topita si adaugam treptat frisca. Mixam pana se omogenizeaza, apoi o turnam peste blatul de biscuiti.

Aranjam fructele peste crema de ciocolata si putem pune tarta in frigider pentru minim 4 ore.

Dupa acest interval o putem decora si o putem taia.

Daca vreti sa vedeti cat de usor se face tarta fara coacere cu ciocolata si capsuni va invit sa urmariti live-ul de pe facebook:

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1205897812902749/

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *