Salata de primavara cu peste

17 aprilie 2019Diva in Bucatarie

Salata de primavara cu peste. Salata de primavara cu peste, o idee pentru o  cina simpla, rapida, gustoasa si sanatoasa.

Salata de primavara cu peste, o idee pentru o  cina simpla, rapida, gustoasa si sanatoasa.

Salata de primavara cu peste la gratar, cartofi noi de primavara, ridichi si ceapa verde culese din solar, acompaniate de rosii cherry si masline pentru a aduce mai multa culoare si un plus de gust.

Nu stiu in ce relatie sunteti voi cu primavara, dar eu o iubesc cu tot sufletul. Iubesc verdeturile ei, iubesc culorile si natura care revine la viata. Imi place sa ma bucur de razele de soare si caldura timida.

Cu un pic de egoism imi imaginez ca toate sunt ale mele. Ca primavara este atat de frumoasa pentru mine. Doar pentru mine.

Si am incercat sa va arat cum o vad eu, cum ma inspira si imi transforma o banala salata intr-una frumoasa, plina de gust, arome si texturi.

As putea sa va spun ca fiecare salata are o poveste. Nu seamana  una cu alta. In seara aceasta salata de primavara ma duce cu gandul la prietena mea Adriana.

Acum cateva saptamani am pregatit o salata pentru ea, dar am mancat-o eu. Ea avea nevoie doar de pozele unei salate.

M-a rugat sa scriu cateva cuvinte despre ceea ce era in farfurie, iar eu m-am apucat sa scriu o poveste, povestea unei fete care merge la sala si se bucura de salata aceea.

Ce a iesit pana la urma a fost dragut, doar ca ne-am distrat maxim, la final. Povestea trebuia sa fie a mea. Despre salata mea. Despre mine. Iar eu nu merg la sala. Fac acasa ceva miscari de stretching, dar asta nu e sport. Cel putin nu este asa cum face ea.

Abia astept sa vad povestea mea de „sportiva”, intr-o carte de retete ce va iesi curand de la tipar. Stiu sigur ca voi sta cu Adriana la masa, la un pahar de vin si, ne vom amuza teribil pe seama acelei salate.

Cu gandul la Adriana, la acea salata, mi-am facut si eu in seara aceasta ceva rapid si sanatos pentru cina.

Aveam un macrou pe care l-am dezosat si l-am pregtit la gratar (in tigaia gratar), aveam 2 cartofi fierti in coaja de la pranz, iar restul ingredientelor fac parte din meniul meu zilnic.

INGREDIENTE:

150 g salata iceberg

2 cartofi noi medii fierti in coaja

2 oua fierte de consistenta tare

10 rosii cherry

4 ridichi mici

16-20 masline negre fara samburi

1 ceapa verde

1 ceapa rosie

cateva fire de patrunjel

1 macrou pregatit la gratar

Pentru Dressing:

15 ml suc lamaie

40 ml ulei

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Modul de preparare al acestei salate de primavera cu peste este mai mult decat o banalitate. Am pus pentru inceput ouale la fiert, apoi pregatit pestele la gratar pe ambele parti.

Pestele era dezosat si portionat, pentru ca aveam de gand sa-l pregatesc la cuptor (doar cu sare, piper si putina lamaie).

M-am razgandit si bine am facut!

L-am lasat fix 2 minute pe fiecare parte, apoi l-am pus pe o farfurie.

In acest timp am spalat salata si am pus-o intr-un bol. Am taiat ridichile, rosiile, ceapa rosie si cea verde, am curatat cartofii si I-am feliat.

Am pus toate legumele in bol, am amestecat intr-un borcan dressingul, apoi l-am turnat peste salata, dar am pastrat putin sa torn si peste peste.

Am amestecat salata bine, apoi am impartit-o in 2 farfurii. Am pus pestele, am turnat putin din dressingul pastrat si peste el si asta a fost tot.

M-am bucurat de o cina buna, gustoasa si sanatoasa.

Asta va doresc si voua!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *