Cheesecake rapid la pahar

19 aprilie 2019Diva in Bucatarie

Cheesecake rapid la pahar
. Cheesecake rapid la pahar. Cheesecake rapid la pahar diva in bucatarie. Cheesecake rapid la pahar reteta. reteta cheesecake rapid

Cheesecake rapid la pahar este desertul ideal pentru a fi pregatit atunci cand prietenii te anunta ca sunt deja pe drum spre tine, iar tu nu erai pregatit pentru vizite.

Este o reteta de desert simplu, in care am folosit biscuiti digestivi, branzeturi si fructe de padure. Este un desert extrem de fin, cu crema aerata si aromata, pentru care a carei pregatire nu pierdem mai mult de 10 minute.

Cheesecake rapid la pahar este o solutie foarte buna de desert si pentru perioadele calduroase, cand nu vrem sa folosim cuptorul pentru a face ceva bun si rapid. Mai multe retete de deserturi fara coacere puteti gasi aici.

Eu am ales sa fac un cheesecake simplu, cu cateva fructe de padure ca decor, cu aroma de lamaie, fara gelatina.

Puteti pune alte fructe, in functie de sezon: capsuni, cirese, piersici, zmeura, ananas. Chiar si aroma o puteti schimba, inlocuind-o in functie de gusturi cu extract natural de vanilie, portocala sau esenta de menta.

Imi plac deserturile din pahare si am ales sa le prezint in aceasta forma pentru ca sunt elegante si prezentarea starneste apetitul.

In ziua in care am pregatit cateva retete video am preparat acest desert si l-am pastrat in frigiderul LG in jur de 60 minute. A fost perfect si nu a imprumutat mirosuri din frigider, chiar daca nu am acoperit paharele cu o folie alimentara, asa cum as fi facut in frigiderul de acasa.

In mod normal pentru un cheesecake folosim unt topit pentru a lega biscuitii. Din motive de dieta nu l-am folosit in aceasta reteta. Este o reteta mai simpla si mai sanatoasa, eliminand grasimea.

Daca voi nu sunteti la dieta puteti amesteca biscuitii cu unt topit, folosind o cantitate de unt egala cu jumatate din cea a biscuitilor. Ii amestecati pana se omogenizeaza, apoi puteti imparti biscuitii in pahare.

Va recomand sa nu ii apasati foarte tare, asa cum se face in cazul unui cheesecake fara coacere in tava. Atunci cand mananc un desert la pahar vreau sa iau cu lingurita usor din toate straturile, nu trebuie sa ma chinui sa rup stratul de biscuiti.

In retetele de cheesecake se folosesc in general biscuiti digestivi. Acestia pot absorbi untul corect, se modeleaza si devin o baza buna pentru crema de branza. Exista si retete in care pot fi folosite piscoturile de sampanie sau biscuitii oreo.

Un astfel de desert este potrivit si copiilor foarte mici, caci nu este foarte dulce. Este un desert simplu, dar aromat, gustos si racoritor. Este perfect pentru a fi mancat ca desert la o masa cu prietenii, dar si la o masa de sarbatoare.

Cheesecake rapid la pahar poate fi o idee de desert chiar si pentru aceste Sarbatori Pascale. Stiu ca veti tine ocupate cuptoarele cu cozonaci, drob, friptura, asa ca aceasta propunere de desert este nu doar un salvatoare, ci si una delicioasa pe care o veti putea savura alaturi de cei dragi.

Veti gasi modul de preparare in video prezentat mai jos, iar ingredientele de care veti avea nevoie sunt:

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

200 g biscuiti digestivi

250 g mascarpone

50 g ricotta

150 ml smantana pentru frisca

60 g zahar pudra

coaja rasa de lamaie

200 g fructe de padure (afine, zmeura coacaze)

frunze de menta

PREPARARE:

Iti las reteta in format video:

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *