fbpx

RETETE RECENTE

OUA FIERTE CU SOS TARTAR

January 28, 2020 | CATEGORIA

Oua fierte cu sos tartar – o idee delicioasa pentru mic dejun sau o modalitate de a recicla ouale ramase dupa Sarbatorile Pascale. Reteta de oua fierte pentru mic dejun gustos si savuros. 

Va las mai jos cateva tips and trics pentru fierberea oualor.

Ouale fierte pot fi banale si neatractive daca sunt servite simple. Cand sunt insotite de un sos totul se schimba. Puteti pune sosul peste patul de salata si ouale deasupra, dar eu am preferat sa il pun peste feliile de oua, sa presar niste feli de ceapa si chives tocat si platoul meu a prins mai multa viata.

Mancam adesea la mic dejun oua sub forma de omleta, oua posate, oua ochiuri. Ouale fierte sunt mai bune cu galbenusul moale, dar ce poti face, cand nu toata lumea accepta un galbenus moale, fiert corect?

O varianta ar fi sa pregatesti oua umplute. Dar nu ai mereu rabdare sa le umpli si, in acest caz, faci o cantitate mai mare. Retele mele de oua umplute le gasiti in acest link. Veti gasi acolo 13 retete delicioase.

Varianta simpla, pentru o familie de 3-4 persoane, in care se pun pe masa la micul dejun oua, poate fi si aceasta. Si este o reteta plina de savoare, pentru care nu pierzi mult timp cu pregatirea. Poti face sosul seara, dimineata urmand sa gatesti doar ouale fierte.

Spuneam ca poti face sosul tartar seara, daca nu vrei sa te trezesti mai repede pentru a face micul dejun in week-end. Nu iti recomand sa il cumperi. Asa vei avea un sos proaspat, cu ingrediente naturale, fara chimicale si alte adaosuri artificiale, potentiatori de culoare si arome.

Nu inteleg de ce ai alege un borcan cu chimicale, cand iti poti pregati un sos gustos, rapid si usor acasa. Reteta sosului tartar o gasiti aici. 

Se spune ca cine mananca un ou fiert la micul dejun are de castigat. Acestea aduc o multime de beneficii organismului uman: sunt bogat in proteine, contin multe minerale, vitamina A, B1, VB2, albumina. Am citit ca oul fiert ajuta la cresterea puterii de concentrare si stimuleaza creativitatea.

 

Am sa va spun las aici si cateva sfaturi pentru ca ouale voastre fierte sa fie bune:

— in primul rand nu se pune oul direct din frigider in apa fiarta, caci va crapa. Il scoateti cu 30 minute inainte, sau il puneti in apa calduta 3 minute

— apa in care fierb ouale trebuie sa fie la foc mic-mediu. Nu se fierb la foc tare!

— se fierb intr-un vas suficient de mare

— cronometrarea incepe din momentul in care le puneti in apa

— pentru galbenus cleios fierbeti 5-6 minute

— pentru galbenusuri tari fierbeti 8-9 minute.

— dupa fierbere se pun in apa rece

Fierberea oualor nu este treaba complicata. O poate face si un copil. Prin urmare, nimic nu va opreste sa pregatiti un mic dejun gustos cu oua fierte si sos tartar.

La aceasta solutie puteti recurge si pentru a spune stop risipei alimentare, cand va raman oua vopsite dupa Pasti. Aici gasiti mai multe astfel de sugestii: oua umplute, salate din oua si cu oua, chiftelute cu oua si multe altele.

Acum, sa trecem la treaba, sa va arat cum am pregatit oua fierte cu sos tartar:

INGREDIENTE:

(pentru 2 -3 persoane)

4 oua fierte de consistenta tare

2 maini salata rucola

Pentru sos tartar:

250 g maioneza de casa

2 linguri capere in saramura

50 g castraveti murati in otet

1/2 ceapa rosie foarte mica

1 lingurita patrunjel tocat marunt

1 lingurita hasmatuchi tocat marunt

1 lingurita chives tocat marunt

sare

piper

Pentru decor 

1/2 ceapa rosie foarte mica

 

PREPARARE:

Am scos ouale pentru fiert si le-am lasat pe masa. Am pregatit sosul tartar. Am amestecat maioneza de casa cu capere, castraveti murati in otet, ceapa rosie tocata si verdeturi tocate marunt. Am asezonat si sare si piper, am amestecat sosul pana s-a omogenizat compozitia, apoi l-am pus in frigider.

Am pus ouale la fiert in apa cu sare, cand aceasta a inceput sa clocoteasca. Le-am fiert 8-9 minute, apoi le-am pus intr-un vas cu apa rece.

Dupa 3 minute le-am curatat de coaja si le-am feliat (felii mai groase). Puteti sa le taiati in sferturi, este mai simplu si vor arata foarte frumos. Am aranjat un strat de salata rucola pe un platou. Am pus feliile de oua peste salata, peste oua am pus sosul tartar, apoi am decorat cu putina ceapa rosie.

Nu stiu cum sa va spun, dar o reteta atat de banala si atat de buna zau daca veti mai gasi.

Sa aveti pofta!

Va las aici indicatii pentru maioneza rapida, gata intr-un minut, ca sa va conving ca nu trebuie sa cumparati sosuri cu chimicale din comert!

 

Ma gasiti si pe Instagram, aici.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *