fbpx

RETETE RECENTE

CIUPERCI PORTOBELLO UMPLUTE CU OUA SI SUNCA

October 14, 2020 | CATEGORIA

Ciuperci Portobello umplute cu oua si sunca sunt gustoase si pregatesc rapid si usor. Aceasta reteta este savuroasa, cu o prezentare frumoasa. Pot fi mancate pe post de fel principal, dar pot fi trecute usor si in categoria de aperitive calde.

Noi le-am mancat pe post de aperitiv cald.

Ciupercile Portobello au dimensiuni mult mai mari decat cele obisnuite, cu un capac rotund si plat ce poate ajunge la un diametru de 15 cm. Branhiile acestei ciuperci sunt de culoare maro inchis si sunt carnoase. Fac parte din familia ciupercilor Champignon.

Ciupercile sunt sanatoase, fiind bogate in substante nutitive si antioxidanti, iar ciupercile Portobello sunt cele mai bune alimente anti-cancer. Este singura leguma care contine vitamina D. Sunt considerate super-alimente, alaturi de afine si broccoli, asa ca ar fi bine sa fie consumate macar o data pe saptamana.

Ciupercile Portobello sunt cunoscute printre cei care iubesc sa gateasca si sa experimenteze retete si ingrediente noi, iar reteta mea simpla si gustoasa completeaza colectia retetelor de ciuperci umplute de pe blog:

Noi consumam destul de des ciuperci. Fie simple la gratar, pe post de garnitura, fie adaugate in tocanite, paste, supe crema, budinci, gratinuri. Ciupercile se gasesc pe tot parcursul anului in supermarketuri, dar pe acestea le-am gasit doar in Lidl.

Puteti cumpara fara grija ciuperci din orice supermarket, caci acestea garanteaza faptul ca sunt comestibile. Nu am mancat niciodata ciuperci culese din padure de teama ca pot fi otravitoare. Alegeti ciuperci proaspete si curate.

Daca vreti sa curatati ciupercile, ei bine folositi un prosop de hartie umezit sau o perie moale pentru a sterge fiecare ciuperca. Puteti sa le clatiti usor in apa rece, dar nu exagerati pentru ca acestea absorb apa si isi vor schimba gustul si textura, iar dupa clatire le stergeti cu prosop de hartie. Ciupercile champingnon cu palaria mai groasa pot fi curatate la interior cu ajutorul unei linguri. Scobiti partea cu branhii cat mai fin posibil, dupa ce indepartati coditele. Puteti sa le eliminati si la Portobello, daca vreti sa folositi o umplutura mai generoasa.

Ciupercile sunt un bun substitut pentru carne, asa ca nu este de mirare ca cei mare consumatori de ciuperci sunt cei care au renuntat la consumul de carne. Am cateva retete cu ciuperci pregatite special pentru perioada postului ce pot fi o adevarata inspiratie si pentru vegani/vegetarieni. Le gasiti daca apasati aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de ciuperci Portobello umplute cu oua si sunca:

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane)

4 ciuperci mari Portobello – diametrul de 10-11 cm

4 oua mici de gaina

20 g cascaval ras

50 g sunca/ kaizer/ carnat picant

sare

piper

PREPARARE:

Am preincalzit cuptorul la 200°C pe ventilatie. Am sters ciupercile cu un prosp umezit dupa ce am indepartat cozile. Le-am aranjat intr-o tava unsa cu putin ulei. Puteti pune uleiul doar sub fiecare ciuperca.

Le-am copt timp de 7 minute, apoi le-am scos si am presarat cascaval ras si am spart cate un ou in mijlocul lor.

Daca folositi oua mici albusul nu se scurge, dar chiar si in situatia in care va curge pe langa palaria ciupercii putin albus nu este o problema.

Am pus iar in cuptor tava cu ciuperci si le-am lasat 3-4 minute, apoi am presarat sunca tocata marunt si am intors tava in cuptor, asteptand pana s-a gatit albusul. Din pacate cuptorul este vechi si ciupercile din spate au avut galbenusul gatit prea tare, mi-ar fi placut ca amandoua sa fie moi, dar nu lichide.

Ce spuneti, incercati si voi reteta?

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *