Prajitura pufoasa cu prune si nuca
Prajitura pufoasa cu prune si nuca. Prajitura pufoasa cu prune. Prajitura pufoasa cu prune reteta. cum faci prajitura pufoasa cu prune. Prajitura cu prune

Prajitura pufoasa cu prune si nuca
Prajitura pufoasa cu prune si nuca – prajitura din pandispan cu unt cu prune si nuca – prajitura simpla si delicioasa, ieftina, rapida si usor de facut, cu fructe dulci-acrisoare si parfumate.
Zilele trecute am cumparat prune pentru ca imi doream sa fac magiun de prune si sa pun si 2 borcane de prune murate in otet.
Mi-au ramas cateva fructe pe care le-am transformat imediat intr-o prajitura delicioasa.
Despre prajitura
Prajitura pufoasa cu prune si nuca are blat pufos si umed, este aerat, cu un gust senzational.
Toppingul din prune si nuci aduce acestei prajituri gust dulce acrisor si texturi extrem de placute.
Am plecat de la reteta de chec cu unt, dar pentru ca aveam doar trei oua in casa am lungit-o cu putin lapte.
Uneori nu strica putina improvizatie, mai ales cand rezultatul final a fost cel pe care mi-l doream.
Cantitatea de prune poate fi mai mica sau mai mare decat cea indicata de mine.
Totul depinde de marimea acestora. La mine au intrat 9 prune mari taiate in sferturi.
In rest, ingredientele folosite de mine sunt obligatorii, caci am masurat si cantarit totul pentru voi.
Am vrut sa fiu sigura ca o sa va iasa cea mai buna si mai pufoasa prajitura cu prune si nuca.
Sfaturi
Este important sa lasati prajitura sa se raceasca inainte sa o taiati, oricat de ispititoare ar fi aceasta.
Cel mai bine este ca aceasta sa raceasca pe gratar, sa nu faca condens sub hartia de copt.
Eu am copt prajitura intr-o forma dreptunghiulara, dar puteti folosi si una rotunda cu diametrul de 24-26 cm.
Timpul de coacere se poate modifica in functie de inaltimea prajiturii, dar si de peretii formei sau tavii in care este pusa la cuptor. Faceti testul cu scobitoarea!
Puteti sa o pudrati cu zahar, dar nu este obligatoriu. Mi se pare ca este suficient de dulce.
Prunele sunt probabil cele mai consumate fructe in aceasta perioada.
Sunt gustoase, dar si sanatoase, caci au o multime de nutrienti valorosi pentru organism.
Iar deserturile cu prune sunt senzationale.
Nu stiu ce altceva mi-as dori in acest week-end in afara de aceasta prajitura cu prune si nuci.
Pe ultimile bucati aproape ca ne-am certat.
Este de la sine inteles ca atunci cand iti place vrei o portie mai mare.
Maine merg in piata sa cumpar prune. Mai fac o prajitura.
Mai multe retete cu prune
- 1. galuste cu prune – reteta de post
- 2. prajitura cu prune, nuca de cocos si bezea
- 3. prajitura rasturnata cu prune
- 4. prajitura simpla cu prune
- 5. prajitura cu prune si migdale
Prajitura pufoasa cu prune si nuca este un desert de sezon, ce va deveni cu siguranta una din preferatele voastre.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura pufoasa cu prune si nuca- prajitura cu prune simpla si rapida, extraordinar de gustoasa :
Ingrediente prajitura pufoasa cu prune si nuca:Â
(tava 24*28cm)
300-350 g prune
80-100 g nuci rupte in bucati mari cu mana
3 oua intregi
1 varf cutit sare
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g unt topit si racit la temperatura camerei
30 ml lapte la temperatura camerei
220 g faina + 30 g pentru tapetare fructe
1 lingurita pudra de portocale sau coaja rasa de portocale sau 1/2 lingurita esenta portocale
1 plic praf de copt
o lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Pregatire blat
In primul rand am topit untul in cuptorul cu microunde.
Apoi, l-am lasat pe masa din bucatarie sa se raceasca.
Ca sa grabesc racirea l-am turnat in alt bol, ce era mai rece decat cel care continea untul topit.
Am spalat prunele si le-am lasat sa se usuce.
In acest timp am mixat ouale intregi cu un varf de sare in jur de 2 minute.
Apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez 10 minute la viteza mare.
La final am adaugat laptele si am oprit mixerul.
Am incorporat untul si faina amestecata cu praful de copt si coaja de portocale rasa in doua transe.
Eu folosesc pudra de portocale facuta in casa.
Am amestecat usor cu un tel.
La final am mixat 10-20 secunde pentru a omogeniza complet aluatul.
Apoi, l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt.
Pregatire prune si nuca
Am taiat prunele in 4 si am introdus fiecare sfert de pruna in faina, cu partea ce va fi pusa pe aluat.
Am aranjat prunele apoi am presarat nuca.
Pentru a obtine contrast de texturi am lasat bucati mari de nuca. Imi place foarte mult asa.
Daca vreti bucati mici de nuca puteti toca nuca mai marunt.
Nu o maruntiti prea tare caci se va arde si nu veti obtine un gust bun.
Imi place foarte mult aroma pe care o lasa scortisoara in toata combinatia aceasta.
Prin urmare, am presarat o lingurita de pudra de scortisoara inainte sa pun tava in cuptor.
A mai cazut si pe aluat, dar nu e bai.
Coacere prajitura pufoasa cu prune si nuca
Am copt prajitura pufoasa cu prune si nuca timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
In functie de puterea cuptorului vostru este posibil sa aveti nevoie de 25 sau 40 minute.
Faceti proba cu scobitoarea.
Servire prajitura pufoasa cu prune si nuca:
Cand a fost gata am scos-o si am lasat-o sa se racesca pe un gratar.
In momentul in care a fost complet racita am taiat-o in cuburi.
Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.
Am mancat-o cu mare pofta, asa simpla!
Asta va doresc si voua!
Spor la pregatit prajitura pufoasa cu prune si nuca!
Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.
Pagina mea de  Facebook este  aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Olimpia Carstea a facut prajitura fara nuci.
Iata si prajitura pregatita de Ioana Capa
Este in cuptor! Prevad un esec…
de ce sa fie esec?