Prajitura simpla cu prune este o prajitura delicioasa, usor de pregatit, economica si spornica, ca orice prajitura simpla cu fructe.
Gasiti pe blog o multime de retete de prajituri simple. Sotul si copilul meu prefera acest tip de prajituri.
Imi place textura blatului obtinut. Este pufos, aerat.
Secretul acestui blat pufos consta in baterea albusurilor spuma foarte tare. Proba se face cu castronul intors, ca si cand ai vrea sa cada toata spuma. Daca aceasta ramane tare, lipita si nu cade insemna ca rezultatul este cel dorit. Daca vreti sa obtineti o spuma foarte atre ca pentru bezea trebuie sa mixati pentru inceput albusurile cu un praf de sare, pana cand compozitia devine o spuma alba tare. Abia din acest moment se incorporeaza zaharul treptat si se mixeaza cateva minute bune, la viteza mare. Din momentul in care spuma este tare, ca pentru bezea si trece proba castronului rasturnat se pot incorpora uleiul, apoi faina, cu miscari usoare, de jos in sus, rotind castronul. Procedand astfel nu ar trebui sa aveti nevoie de praf de copt. Blatul iese foarte pufos. Il folositi doar la inceput, daca sunteti incepatori si il adaugati in faina, inainte de a fi incorporata in compozitia de oua.
Gustul dulce acrisor al acestei prajituri simple cu prune te cucereste de la prima bucatica.
Prajitura pe care am facut-o aici este una din cele mai economice prajituri. Aveam oua primite de la tara (de aici culoarea aceasta galbena a blatului) si prune din gradina. S-au copt deja de mai bine de 2 saptamani si, din fericire, nu se coc toate in acelasi timp.
Daca va plac prajiturile cu prune va recomand sa incercati si prajitura cu prune, nuca de cocos si bezea, prajitura rasturnata cu prune, prajitura cu ricoota si prune, cu migdale si prune si multe altele, pe care le-am strans intr-o colectie de retete de prajituri si alte deserturi cu prune, ce poate fi decoperita in acest link. .
Daca vreti sa pregatiti si voi va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura simpla cu prune.
INGREDIENTE:
(tava 23*28cm)
6 oua
1 varf cutit sare
300 g zahar
300 g faina +2 linguri faina pentru tapetare fructe
150 ml ulei
650 g prune
1 plic praf de copt – optional
PREPARARE:
Pentru a pregati prajitura simpla cu fructe rapid mi-am pregatit ingredientele la indemana, am spalat fructele si lea-m taiat in jumatate, indepartand samburii, apoi am pornit cuptorul la 180°C pe ventilatie.
Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu sare pana s-au intarit, iar spuma obtinuta are volumul dublu. Am adaugat zahar treptat si am continuat sa mixez la viteza mare, dupa fiecare transa de zahar, pana cand spuma obtinuta a fost atre si am putut intoarce castronul fara ca aceasta sa se miste, ramanand lipita de castron. Am spart galbenusurile cu o furculita si le-am frecat cu jumatate din cantitatea de ulei, apoi le-am incoporat amestecand usor de jos in sus.
Am adaugat si restul de ulei, am amestecat putin, apoi am incorporat faina. Eu nu am pus praf de copt, dara daca obisnuiti sa pregatiti prajituri cu praf de copt o puteti face, adaugand praful de copt cu faina, in acelasi timp.
Se amesteca usor, pana la omogenizare, apoi se toarna aluatul in tava tapetata cu foaie de copt.
Am taiat prunele in jumatate, am tapetat partea taiata cu faina, apoi am pus-o peste blat. Fructele sunt mari si grele si nu vreau sa cada toate la fund.
Se vor lasa din cauza greutatii, asa ca le vom gasi in interiorul blatului.
Am copt prajitura timp de 40 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.
Sper ca v-am facut pofta si veti pregati si voi aceasta prajitura delicioasa – prajitura simpla cu prune.
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Comentarii