Paste cu sos de ciuperci, smantana si trufe

21 iulie 2020Diva in Bucatarie

Paste cu sos de ciuperci, smantana si trufe. Eu am primit o trufa mare din care am pregatit unt de trufe si aceste paste cu sos de ciuperci si smantana, carora le-am adus un plus de savoare cu ajutorul trufei.

Paste cu sos de ciuperci, smantana si trufe este propunerea mea de reteta simpla, usor de pregatit, dar eleganta si in acelasi timp sofisticata. Trufele sunt unele din cele mai bune delicii gastronomice din lume.

Daca nu aveti cum sa cumparati trufe proaspete puteti (desi gasi online), atunci folositi doar untul de trufe. Acesta poate fi cumparat din marile supermarketuri sau hypermaketuri.

Eu am primit o trufa mare din care am pregatit unt de trufe si aceste paste cu sos de ciuperci si smantana, carora le-am adus un plus de savoare cu ajutorul trufei.

Este important ca trufele sa fie consumate intr-un timp cat mai scurt dupa ce au fost culese, pentru a profita de aroma lor deosebita.

Puteti obtine aschii subtiri de trufe prin feliere cu ustensile speciale numite mandoline, dar eu m-am descurcat foarte bine cu dispozitul de curatare al legumelor.

Pastele cu sos de ciuperci, smantana si trufe sunt extrem de gustoase.

Chiar si pastele simple cu sos de ciuperci si smantana pot intra in categoria „umami”. Se spune ca ciupercile au aceasta proprietate, asa cum au si alte ingrediente precum laptele, untul si branza. Puse impreuna nu vor face decat sa te convinga sa revii la acest gust bun, asa ca sunt sigura ca veti pregasti paste cu sos de ciuperci si smantana de cate ori veti avea ocazia, iar daca veti adauga si niste trufe la final veti avea parte de o masa deosebita.

Daca sunteti in pana de idei, pastele cu sos de ciuperci si smantana vor fi mereu o solutie gustoasa si rapida pentru cina. Eu le-am adaugat un plus de savoare cu ajutorul trufelor- un alt fel de ciuperci.

Sosul cremos care imbraca pastele este simplu si se face foarte usor, cu ingrediente simple: ceapa, smantana, branza care se topeste. Si aici am adus un plus de gust cu ajutorul untului cu trufe. V-am aratat aicicum se face.

De-a lungul timpului am pregatit o multime de retete cu ciuperci, chiar si paste cu ciuperci. Iata doar cateva dintre retetele care sunt pe placul celor care gatesc retetele Diva In Bucatarie – apasati pe titlul retetei si veti fi directionati la reteta:

Revenind la reteta de paste cu sos de ciuperci, smantana si trufe pe care am pregatit-o azi trebuie sa va spun ca puteti folosi orice tip de ciuperci va plac: champignon, galbiori, porcini sau hribi. Pot fi proaspete (de preferat), dar daca nu puteti iesi din casa special pentru acestea inceprcati si cu ciuperci conservate. Important este sa urmariti cum am pregatit reteta si urmati pasii indicati.

Iata lista de ingrediente si modul d epreparare pentru paste cu sos de ciuperci, smantana si trufe:

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

500 g tagliatelle proaspete

400 g ciuperci champignon

50 ml ulei

1 ceapa mica

30 g unt cu trufe

100 g mozzarella  rasa sau cascaval ras

20 g trufe negre feliate

PREPARARE:

In primul rand am pus apa la fiert cu sare. pana cand incepe apa sa fiarba eu am pregatit sosul.

Pastele fiind proaspete au avut nevoie de 3 minute de gatire, ca sa ramana al-dente.

Daca folositi paste uscate pregatiti sosul in momentul in care puneti pastele la fiert. cand a inecput apa sa clocoteasca am pus pastele.

Pana cand s-a incalzit apa si s-au fiert pastele eu am calit ceapa, apoi am pus ciupercile feliate si le-am sotat pana nu au mai lasat lichid.

Puteti sa le taiati si cuburi si se gatesc mai repede.  Am presarat sare doar dupa ce ciupercile au fost gatite.

Am adaugat smantana de gatit si untul cu trufe. Am amestecat si am luat de pe foc, apoi am presarat mozzarella rasa si am amestecat iar.

Am scurs pastele, dar am pastrat 1 polonic mic din apa in care au fiert.

Am pus pastele scurse peste sosul de ciuperci cu smantana si trufe, am turnat apa in care au fiert.

Am amestecat si am pus iar pe foc , amestecand usor, pentru 2 minute, pana sosul s-a ingrosat si a imbracat frumos toate pastele.

Am feliat trufa, apoi am impartit pastele in 4 farfurii. Am presarat pe fiecare farfurie trufa proaspata.

Atat de simplu, rapid si atat de bun!

Sper ca veti incerca si voi reteta de .

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *