Lasagna cu spanac si ciuperci
Lasagna cu spanac si ciuperci
Lasagna cu spanac si ciuperci, o reteta simpla, gustoasa, usor de pregatit este o varianta dietetica si sanatoasa.
Este perfecta pentru atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Pentru cei aflati la dieta sau pentru cei care renunta o perioada la carne, aceasta reteta va fi o solutie plina de savoare si o vor repeta de cate ori vor avea ocazia.
Alte reteteta de lasagna
Cu siguranta vei iubi aceasta reteta delicioasa de lasagna cu spanac si ciuperci.
Este satioasa desi nu are carne.
Combinatia de branza ricotta cu spanac este clasica, dar merge foarte bine si cu ciuperci.
Pregatirea retetei clasice de lasagna necesita mult timp, dar aceasta se face mult mai repede.
Sotarea spanacului si a ciupercilor se poate face in acelasi timp, asa ca vei termina in maxim
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de lasagna cu spanac si ciuperci:
Ingrediente:
12 foi lasagna
Pentru umplutura:
300 g spanac frunze (congelat)
4 linguri ulei
1 ceapa mare
500 g ciuperci champignon
sare
piper
300 g ricotta
150 g telemea vaca
100 g mozzarella
60 ml lapte
300 ml suc gros de rosii (passata)
Pentru sos béchamel:
50 g unt
60 g faina
650 ml lapte
sare
piper
1 varf cutit nucsoara
Mod de preparare:
Gatire spanac si ciuperci
Am calit o ceapa tocata marunt in 2 linguri ulei, apoi am adaugat frunzele de spanac congelate (sau proaspete) si am lasat la foc mic pana cand s-au gatit.
Daca sunt proaspete termini in maxim 2 minute.
Daca sunt congelate in jur de 5 minute sau pana nu mai ai lichid in tigaie.
Separat, in alta tigaie am sotat ciupercile taiate felii. Daca nu au fost spalate in ultimile ore le gatesti usor, caci nu lasa multa apa.
Am presarat putina sare si piper atat pe ciuperci, cat si pe spanac.
Am amestecat ricotta cu telemea si mozzarella rasa, apoi am preagtit sosul béchamel.
Sos Bechamel
Daca apesi aicipoti citi reteta completa.
Pentru inceput am fiert laptele, apoi l-am luat de pe foc.
Am topit untul, iar cand a inceput sa sfaraie am adaugat faina.
Am amestecat bine pana s-a omogenizat.
In continuare am calit faina putin, fara sa o las sa se coloreze. Am turnat laptele treptat si am dizolvat faina.
Apoi am adaugat sare, piper si nucsoara si am lasat sa fiarba la foc mic pana a capat consistenta unui sos mai gros.
Am amestecat cat de des am putut cand a inceput sa capete consistenta, asfel incat sa nu se lipeasca.
Asamblare lasagna
Am intins pe fundul unui vas termorezistent foarte putin sos béchamel, apoi am aranjat 3 foi de lasagna fierte timp de 3 minute in prealabil.
In continuare am acoperit foile de lasagna cu un strat subtire de suc de rosii, apoi am pus pe rand cate un strat de spanac si unul de ciuperci
Am impartit cantitatea de spanac si ciuperci astfel incat sa imi ajunga pentru 3 straturi.
Compozitia de branzeturi am impartit-o la fel.
Peste primele doua straturi (spanac si ciuperci) am intins un strat de ricotta cu branzeturi.
Am continuat ordinea cu sos bechamel, foi lasagna, suc rosii, spanac, ciuperci pana am ajuns la ultimul rand de foi de lasagna si bechamel.
Am turnat lapte peste ultima transa de sos bechamel pentru a-l subtia putin. Vreau sa ma asigur ca foile de lasagna de la suprafata nu se vor usca.
Coacere
Am copt lasagna cu spanac si ciuperci in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-40 minute (in functie de cuptorul din dotare).
Vei sti ca este gata cand se va rumeni usor.
Am scos-o din cuptor si mirosea extraordinar de bine.
Chiar si daca nu iti este foame nu poti refuza o portie!
Este atat de buna!
Iti recomand sa incerci aceasta reteta simpla, gustoasa si sanatoasa.
Daca iti place si o incerci poti sa imi trimiteti o poza, iar daca o distribui iti multumesc anticipat.
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube