Lasagna cu spanac si ciuperci

8 februarie 2017Diva in Bucatarie

Lasagna cu spanac si ciuperci. Lasagna cu spanac si ciuperci, o reteta simpla, gustoasa, usor de pregatit este o varianta dietetica si sanatoasa.

Lasagna cu spanac si ciuperci, o reteta simpla, gustoasa, usor de pregatit este o varianta dietetica si sanatoasa.

Este perfecta pentru atat pentru pranz, cat si pentru cina.

Pentru cei aflati la dieta sau pentru cei care renunta o perioada la carne, aceasta reteta va fi o solutie plina de savoare si o vor repeta de cate ori vor avea ocazia.

Puteti incerca si reteteta de lasagna cu legume, lasagna cu pui si ciuperci sau lasagna cu dovlecei si sunca.

Rețetă de lasagna cu spanac si ciuperci diva in bucatarie o

Cu siguranta vei iubi aceasta reteta delicioasa de lasagna cu spanac si ciuperci.

Este satioasa desi nu are carne.

Combinatia de branza ricotta cu spanac este clasica, dar merge foarte bine si cu ciuperci.

Pregatirea retetei clasice de lasagna necesita mult timp, dar aceasta se face mult mai repede.

Sotarea spanacului si a ciupercilor se poate face in acelasi timp, asa ca vei termina in maxim

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de lasagna cu spanac si ciuperci:

INGREDIENTE:

12 foi lasagna

Pentru umplutura:

300 g spanac frunze (congelat)

4 linguri ulei

1 ceapa mare

500 g ciuperci champignon

sare

piper

300 g ricotta

150 g telemea vaca

100 g mozzarella

60 ml lapte

300 ml suc gros de rosii (passata)

Pentru sos béchamel:

50 g unt

60 g faina

650 ml lapte

sare

piper

1 varf cutit nucsoara

PREPARARE:

Am calit o ceapa tocata marunt in 2 linguri ulei, apoi am adaugat frunzele de spanac congelate (sau proaspete) si am lasat la foc mic pana cand s-au gatit.

Daca sunt proaspete termini in maxim 2 minute.

Daca sunt congelate in jur de 5 minute sau pana nu mai ai lichid in tigaie.

Separat, in alta tigaie am sotat ciupercile taiate felii. Daca nu au fost spalate in ultimile ore le gatesti usor, caci nu lasa multa apa.

Am presarat putina sare si piper atat pe ciuperci, cat si pe spanac.

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-1  lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-2

Am amestecat ricotta cu telemea si mozzarella rasa, apoi am preagtitsosul béchamel.

Daca apesi aicipoti citi reteta completa.

Pentru inceput am fiert laptele, apoi l-am luat de pe foc.

Am topit untul, iar cand a inceput sa sfaraie am adaugat faina.

Aa mestecat bine pana s-a omogenizat.

Am calit faina putin, fara sa o las sa se coloreze. Am turnat laptele treptat si am dizolvat faina.

Am adaugat sare, piper si nucsoara si am lasat sa fiarba la foc mic pana a capat consistenta unui sos mai gros.

Am amestecat cat de des am putut cand a inceput sa capete consistenta, asfel incat sa nu se lipeasca.

Am intins pe fundul unui vas termorezistent foarte putin sos béchamel, apoi am aranjat 3 foi de lasagna fierte timp de 3 minute in prealabil.

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-3  lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-4

Am acoperit foile de lasagna cu un strat subtire de suc de rosii, apoi am pus pe rand cate un strat de spanac si unul de ciuperci

Am impartit cantitatea de spanac si ciuperci  astfel incat sa imi ajunga pentru 3 straturi.

Compozitia de branzeturi am impartit-o la fel.

Peste primele doua straturi (spanac si ciuperci) am intins un strat de ricotta cu branzeturi.

Am continuat ordinea cu sos bechamel, foi lasagna, suc rosii, spanac, ciuperci pana am ajunsla ultimul rand de foi de lasagna si bechamel.

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-5  lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-6a

Am turnat lapte peste ultima transa de sos bechamel pentru a-l subtia putin. Vreau sa ma asigur ca foile de lasagna de la suprafata nu se vor usca.

Am copt lasagna cu spanac si ciuperci in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-40 minute (in functie de cuptorul din dotare).

Vei sti ca este gata cand se va rumeni usor.

Am scos-o din cuptor si mirosea extraordinar de bine.

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-B-2

Chiar si daca nu iti este foame nu poti refuza o portie!

Este atat de buna!

Iti recomand sa incerci aceasta reteta simpla, gustoasa si sanatoasa.

Daca iti place si o incerci poti sa imi trimiteti o poza, iar daca o distribui iti multumesc anticipat.

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *