Lasagna cu legume – lasagna vegetariana

8 iunie 2015Diva in Bucatarie

Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Reteta clasica de lasagna cu legume.

Lasagna cu legume este un preparat versatil si delicios.

Acest preparat clasic italian, pregatit in mod traditional cu sos de carne si becgamel este la fel de gustos in varianta vegetariana.

Daca ai intoleranta la gluten poti folosi foi de lasagna fara gluten. 

Lasagna vegetariana (nu este vegana/ de post) te poate surprinde in mod placut prin gustul pe care il are. Legumele proaspete si delicioase isi imbina aromele intr-o gustoasa lasagna ce va invita sa o savurati cu pofta. 🙂

INGREDIENTE:

250 g foi proaspete lasagna

Pentru sosul de legume:

4 linguri ulei

200 g vinete

200 g dovlecei

1 ceapa mare

50 g praz (partea alba)

1 morcov mediu

cate 1 felie ardei gras colorat (rosu, galben si verde)

150 g ciuperci champignon

700 ml suc rosii

1 lingurita busuioc uscat

sare

piper

1 lingurita rasa zahar

1/2 lingurita otet balsamic

250 mozzarella pentru pizza rasa

Pentru sosul bechamel:

30 g unt

30 g faina

500 ml lapte

sare

piper

1 varf cutit nucsoara

PREPARARE:

Reteta de lasagna copioasa de legume prajite, cu sos bechamel, este delicioasa. 

Pregatim sosul bechamel. Pentru inceput fierbem laptele, apoi il luam de pe foc. Topim untul, iar cand incepe sa sfaraie adaugam faina.

Amestecam bine cu o lingura sau un tel pana se omogenizeaza.

Calim faina putin, fara sa o lasam sa se coloreze. Turnam laptele treptat si dizolvam faina.

Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam sa fiarba la foc mic pana capata consistenta unui sos.

Avem grija sa amestecam cat de des putem cand incepe sa capete consistenta pentru a nu se lipi.

Cand il luam de pe foc lipim o folie alimentara direct de acesta pentru a nu forma pojghita.

sos-bechamel[1]

Taiem vinetele si dovleceii cuburi mici.

Le saram si le lasam sa scurga intr-o sita pentru 30 minute (putem sa le stoarcem putin in mana dupa acest interval, astfel incat sa eliminam lichidul din acestea).

In acest timp calim ceapa si prazul in 2 linguri ulei incins – in jur de 2 minute.

lasagna-cu-legume-1lasagna-cu-legume-2

Adaugam morcovul ras si ardeii tocati si continuam sa calim inca 2-3 minute, apoi adaugam vinetele si dovleceii si mai calim 3-4 minute.

lasagna-cu-legume-3lasagna-cu-legume-4

Tocam ciupercile cubulete si le calim separat, in 2 linguri ulei, apoi le punem peste restul legumelor si le lasam sa se imprieteneasca in jur de 2-3 minute.

lasagna-cu-legume-5lasagna-cu-legume-6

Punem sosul de rosii, sare, piper, busuioc, zahar si otet balsamic si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand cat de des putem, pana se ingroasa compozitia.

Luam de pe foc si incepem asamblarea. Pe fundul unui vas termorezistent punem un strat de sos bechamel, apoi o foaie de lasagna, sosul de legume si mozzarella.

Continuam asamblarea exact in aceasta ordine, si terminam cu foia de lasagna ce va fi acoperita de sos bechamel.

lasagna-cu-legume-7lasagna-cu-legume-8

Coacem lasagna cu legume in jur de 30 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

O lasam putin sa se raceasca, apoi o putem portiona si manca.

Pofta buna!

Iti las si o reteta video de salata de paste cu legume. 

O sa iti placa mult!

Print

Distribuie pe:

27 de răspunsuri

  1. Ce mult imi place.Sigur am s-o incerc si eu.
    Acum am foi de lasagna uscate dar o sa incerc sa le prepar eu.

  2. Am făcut rețeta ieri și a fost foarte gustoasă!
    Chiar și prietenii mei foarte înnebuniți după carne au fost impresionați.

  3. Am făcut și eu lasagna după rețeta asta și a ieșit foarte gustoasă, mulțumesc! Dar ca să fie treaba treabă, am mai adăugat și niște parmezan în sosul bechamel și gustul a fost astfel amplificat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *