Salata de telina cu morcovi si usturoi

28 februarie 2020Diva in Bucatarie

Salata de telina cu morcovi si usturoi. Salata de telina cu morcovi si usturoi, cu un dressing delicios din iaurt, maioneza si usturoi, este o reteta simpla, ieftina, sanatoasa si usor de pregatit.

Salata de telina cu morcovi si usturoi, cu un dressing delicios din iaurt, maioneza si usturoi, este o reteta simpla, ieftina, sanatoasa si usor de pregatit.

Este o salata de cruditati ce poate fi pregatita mai ales in sezonul rece, langa friptura la cuptor sau gratar.

Poate fi servita si pe post de aperitiv. Imi plac atat telina, cat si morcovul crude, in salate.

Aceasta salata de cruditati cu telina si  morcovi este o salata de cruditati obisnuita, in care nu am folosit mar, asa cum obisnuiam sa o fac in aceasta reteta.

Am incercat sa nu aduc gustul dulceag pentru ca urma sa fie mancata alaturi de o friptura la cuptor.

La prima vedere poate parea o salata banala, poate nu va place neaparat gustul acestor legume in stare cruda, dar va asigur ca merita toata atentia voastra.

Desi nu pare o reteta pentru impresionat musafirii, as vrea sa va spun ca nu a trecut deloc neobservata.

A fost mancata cu mare pofta. Gustul bun a fost dat de dressing.

Pentru dressing am folosit maioneza facuta in casa cu un singur galbenus crud, iaurt grecesc, sare, piper si usturoi trecut prin presa.

Nu am folosit mult usturoi, dar acesta este important pentru gustul final.

Daca tineti post puteti folosi maioneza de post si folositi crema de orez sau crema de soia,/iaurt de soia in locul iaurtului clasic.

Puteti face si maioneza dintr-un ou intreg, foarte rapida si mai dietetica, asa cum am aratat in acest link.

Daca sunteti la dieta puteti face maioneza fara ulei. Gasiti reteta aici. 

Pentru a impiedica oxidarea telinei am folosit foarte putin suc de lamaie pentru a stropi telina imediat dupa ce am ras-o.

O salata simpla poate fi pusa si pe o masa festiva. Depinde de decorul folosit pentru a-i face loc printre alte preparate.

Modul de prezentare poate transforma cea mai banala reteta intr-una ce poate fi foarte apreciata.

Am aratat pe blog cum puteti transforma cateva legume in decoruri pentru aperitive, salate sau alte preparate.

Va puteti inspira din aceasta postare.

Puteti realiza trandafiri, crizanteme, nuferi folosind morcovi, castraveti, ridichi, ardei grasi, rosii, ceapa si chiar praz.

Alta reteta de cruditati este salata coleslaw, o salata celebra.

Si aceasta merge bine langa friptura. Are varza si morcovi.

Acum va las lista de ingrediente cu cantitatile mele, dar puteti adapta dupa gustul vostru si modul de preparare pentru salata de telina cu morcovi si usturoi.

Ingrediente salata de telina cu morcovi si usturoi:

300 g telina

1 lingura suc lamaie

300 g morcovi

Pentru dressing

200 g maioneza de casa/ maioneza de post – vegana

300 g iaurt grecesc/ 200 g iaurt de soia

1/2 lingurita sare

piper

2-3 catei usturoi dati prin presa

Cum se face salata de telina cu morcovi si usturoi:

Am decojit legumele, le-am spalat si le-am ras.

Peste telina am presarat suc de lamaie turnat in 120 ml  am si am amestecat-o, apoi am stors-o in maini pentru a elimina lichidul.

Am pus legumele intr-un castron incapator.

Am pregatit dressingul amestecand maioneza cu iaurt, sare, piper si usturoi dat prin presa.

Le-am pus peste legume, am amestecat si am gustat sa vad daca mai este nevoie de sare, piper sau usturoi.

Mi se pare ca salata mea de cruditati, ce are doar morcovi si telina este delicioasa!

Am mancat-o alaturi de un cotlet la cuptor.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Daca va place sa impartasiti retetele voastre va satept in grupul Gatesc cu Prietenii – retete gustoase.

Iata ce prezentare frumoasa are aceasta salata pregatita de Laura Batrina.

Multumesc Zoe Gicu pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *