Paste cu sos de rosii si mascarpone

10 ianuarie 2020Diva in Bucatarie

Paste cu sos de rosii si mascarpone. Sosul de rosii cu mascarpone este cel mai rapid, mai cremos si mai gustos sos de rosii ce poate fi folosit la paste.

Paste cu sos de rosii si mascarpone. Retetapaste cu sos de rosii si mascarpone. Cea mai simpla si mai buna reteta de paste cu sos cremos de rosii si mascarpone. Cum se face  reteta simpla si rapida depaste cu sos de rosii si mascarpone.

Sosul de rosii cu mascarpone este cel mai rapid, mai cremos si mai gustos sos de rosii ce poate fi folosit la paste.

In 15 minute, din momentul in care am inceput sa gatesc am reusit sa pun pe masa pastele cu sos de rosii si mascarpone.

Pot spune cu mana pe inima ca aceasta reteta este una din cele mai bune retete de paste vegetariene, fara carne.

Pastele ma scot de foarte multe ori din incurcatura. Fie se intampla sa ajung tarziu acasa si trebuie sa le pregatesc alor mei cina, fie am pofta de ceva simplu, rapid si usor de pregatit.

Si se intampla ca poftle mele sa fie si pe gustul familiei, ce apreciaza mereu o portie de paste gustoasa.

Asa gatesc si italienii: retete simple. Si le iese al naibii de bine.

Acest lucru se intampla pentru ca reusesc sa puna in sosuri ingredientele cele mai bune, iar pastele le fierb al-dente, nu le fierb excesiv pana obtin paste flescaite.

Inainte sa va las reteta de paste cu sos de rosii si mascarpone vreau sa subliniez faptul ca este foarte important sa stiti sa fierbeti pastele corect.

Poate va intrebati cata apa este necasara pentru fierberea pstelor? Cata sare se pune in apa si care este momentul potrivit pentru a adauga sarea in apa?

Ei bine la 100 g de paste folositi 1 l de apa si 1 lingurita de sare, ce poate fi chiar varfuita daca sosul este unul usor, cu gust dulceag.

Sarea se pune in apa doar cand aceasta da in clocot, dar daca vreti sa o puneti in apa rece va trebui sa amestecati si sa va asigurati ca aceasta se dizolva inainte ca apa sa se incalzeasca.

Folositi sare de mare fina, nu sare grunjoasa!

Oala in care fierbeti pastele trebuie sa fie mare, pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele in timpul fierberii.

Pastele proaspete se fierb mult mai repede decat cele uscate, asa ca este bine sa verificati timpul de fierbere de pe pachet.

Acesta difera uneori si de la un brand la altul de paste, sau chiar de la un tip la altul.

Am o multime de retete de paste pe blog si mi-ar fi foarte greu sa aleg in acest moment reteta preferata, asa ca o sa va recomand doar retetele cu sos ce au avut cele mai multe accesari in ultima luna (conform google analytics):

Sper ca reteta mea de paste cu sos de rosii si mascarpone va fi o sugestie buna pentru cei care isi doresc ceva mai usor dupa sarbatori. Eu am deja doua zile de retete fara carne, desi nu am exagerat deloc de sarbatori.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru paste cu sos de rosii si mascarpone si va invit sa le pregatiti si voi. Sunt tare bune!

Ingrediente paste cu sos de rosii si mascarpone:

(pentru 3 portii)

300 g paste tip penne

3 l apa

3 lingurite sare usor varfuite

Pentru sos:

70 ml ulei

2 -3 catei mari de usturoi

500 g sos de rosii

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

1 lingurita oregano uscat

1/2 lingurita piper proaspat macinat

150 g mascarpone

Mode de preparare paste cu sos de rosii si mascarpone:

Pentru inceput am pus apa la fiert. In momentul in care aceasta se apropia de punctul de fierbere am inceput pregatirea sosului.

Pentru a pregati sosul am calit usturoiul tocat marunt in  uleiul incins. Dupa 20-30 secunde, cand a inceput sa miroasa bine, dar nu a apucat sa se prajeasca si sa se coloreze, am pus peste acesta sucul de rosii.

In acest moment apa pentru paste cu sos de rosii si mascarpone a inceput sa clocoteasca, asa ca am pus sarea, apoi pastele si le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet.

Am adaugat in sucul de rosii sare, piper, zahar si oregano uscat. Am amestecat in tigaie, apoi am pus capacul si am lasat la foc mic sa se gateasca in jur de 15 minute.

Dupa acest interval de timp am oprit focul, am pus crema mascarpone si am amestecat pana cand sosul a fost complet omogenizat.

Am scurs pastele si le-am pus in sosul de rosii cu mascarpone. Am amestecat usor, pana cand le-am imbracat pe toate in sos.

Servire paste cu sos de rosii si mascarpone:

Le-am mancat imediat cu parmezan ras si cateva frunze de busuioc presarate.

Sunt foarte bune! Aromate, cu sos cremos si fin.

Sper ca v-am facut pofta, asa ca astept cu nerabdare impresiile voastre.

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *