Banane chinezesti prajite – gogosi chinezesti cu banane
Banane chinezesti prajite – gogosi chinezesti cu banane. Poate vi se intampla si voua sa cumparati mai multe banane, caci in magazin sunt destul tari, ba as spune ca par usor crude, iar a doua zi sunt deja coapte si cu pete pe coaja.
Banane chinezesti prajite sunt un fel de gogosi cu banane. Bananele coapte, imbracate intr-un aluat mai gros de clatite, aromate cu condimente chinezesti, sunt deliciul perfect cu tenta asiatica ce se prepara foarte rapid si usor.
Poate vi se intampla si voua sa cumparati mai multe banane, caci in magazin sunt destul tari, ba as spune ca par usor crude, iar a doua zi sunt deja coapte si cu pete pe coaja.
Daca le mai las inca o zi devin extracoapte si probabil doar Lucky (cainele nostru) le-ar mai manca.
Desi se spune ca sunt cele mai bune si mai sanatoase cand au petele acelea negre pe ele, eu nu simt o placere prea mare sa le consum, asa ca acestea ajung sa se transforme in diverse prajituri (chec, negresa, briose, inghetata sau smoothie). Uneori le pun in iaurt grecesc cu putina miere de albine. Toate retetele de prajituri cu banane le gasiti in aceasta colectie.
Bananele coapte sunt dulci si aromate, asa ca in orice preparat ar ajunge cu siguranta va iesi delicios. Asa au iesit si bananele chinezesti prajite – gogosi chinezesti cu banane.
Pe langa aroma lor naturala am adaugat un condiment special chinezesc numit „5 arome”.
Acesta este foarte cunoscut in bucataria cantoneza si include cele 5 gusturi intalnite in bucataria chinezeasca: acru, amar, dulce, iute si sarat.
Reteta standard pentru 5 arome chinezesti contine seminte de fenicul, cuisoare, cassia (din familia scortisoarei), anason stelat si piper Sichuan.
Condimentul poate fi procurat din marile supermaketuri, dar am avut placuta surpriza sa il gasesc si in magazine mici de cartier.
Banane chinezesti prajite – gogosi chinezesti cu banane – vin sa completeze colectia de retete din bucataria chinezeasca pe care le-am pregatit de-a lungul timpului. Le gasiti pe toate aici.
Aceasta reteta de banane chinezesti prajite este primul desert din bucataria chinezeasca pe care l-am pregatit.
Am fost de 2 ori in China, mi-am cumparat chiar si prajituri intr-o cofetarie. Nu mi-au placut deloc si nici fina mea nu a fost incantata de ceea ce am cumparat.
Toti care intrau in cofetarie se uitau lung la Irina, o prezenta blonda cu aer exotic, ceva extrem de rar in acel colt indepartat din lume si chiar de orasele mari obisnuite cu turistii.
Pentru ca reteta aceasta sa fie 100% chinezeasca ar fi trebuit sa folosesc faina de orez. Dar, m-am gandit ca nu toata lumea are cum sa cumpere acest tip de faina. In plus, este si mai scumpa.
Dar, daca aveti sansa sa cumparati, aveti deja in casa sau tineti o dieta keto, atunci folositi neaparat faina de orez!
Anul acesta noul an chinezesc incepe in data de 25 ianuarie, asa ca daca aveti de gand sa pregatiti retete special pentru aceasta sarbatoare retineti si ideea acestui desert chinezesc.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare descris pas cu pas pentru banane chinezesti prajite – gogosi chinezesti cu banane.
Ingredientebanane chinezesti prajite:
3 banane medii-mari coapte
120 g faina (faina de orez)
3 g praf de copt
1 varf cutit de sare
1/4 lingurita 5 arome chinezesti
20 g zahar
25 g unt topit si racit
120 ml apa minerala rece
Ulei pentru prajit
Pentru servit
Miere de albine sau zahar pudra
seminte de susan prajite – optional
Mod de preparare banane chinezesti prajite:
Pentru inceput am incins o tigaie si am prajit usor, in jur de 30-45 secunde, 1 lingura seminte de susan. Le-am lasat apoi sa astepte pana la momentul servirii.
Am pus intr-un bol incapator faina, praful de copt, un varf cutit de sare, zahar si codimentul 5 arome chinezesti.
Am turnat untul topit si racit, am amestecat putin, apoi am turnat treptat apa minerala amestecand in acest timp. Am amestecat bine pana s-a omogenizat compozitia.
Am pus uleiul in tigaie la incins. Le voi praji in baie de ulei. Am curatat bananele de coaja, le-am taiat in 3 sau 4 bucati si fiecare bucata pe lungime in jumatate. Le-am pus treptat in bol si le-am invartit pana cand au fost complet acoperite, apoi le-am prajit la foc mediu in uleiul incins, avand grija sa le rumenesc pe ambele parti.
Cand le-am scos din tigaie cu o lingura din plasa, speciala pentru gogosi.
Le-am pus intai pe o farfurie pe care am aranjat un prosop de hartie de bucatarie, astfel incat surplusul de ulei sa fie absorbit de acesta.
La final le-am aranjat pe un platou si am pus peste acestea putina miere de albine si am presarat seminte de susan.
Le-am mancat calde. Sunt atat de bune! Parfumate si foarte gustoase!
Sper ca v-am convins sa incercati si voi reteta de banane chinezesti prajite / gogosele chinezesti cu banane.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.