Tocanita de pui cu ciuperci la slow cooker
Tocanita de pui cu ciuperci
Tocanita de pui cu ciuperci este preferata familie noastre. In primul rand pentru ca este foarte gustoasa, in al doilea rand pentru ca se pregateste foarte usor.
Si, pentru ca traim intr-o lume in care timpul este foarte pretios, dar vrem sa punem pe masa familiei ceva gustos, cald si proaspat pregatit, putem folosi un slow cooker.
Eu am testat aici unul de la Heinnersi tocanita a iesit perfecta. Carnea si legumele au fost fragede, textura carnii si consistenta sosului au fost la final exact cum mi-am dorit.
Dar, pentru ca o tocanita sa iasa asa cum va doriti la slow cooker trebuie sa va vand un pont: folosim lichide putine in comparatie cu retetele gatite pe flacara aragazului.
Asta pentru ca acest aparat stie sa extraga lichidele din legume si carne, mancarea gatindu-se practic si in acestea.
Trebuie sa tinem cont de faptul ca avem un capac ce nu lasa aburul sa se evapore, asa ca excesul de lichide va dauna sosului si oricarui tip de mancare (cu exceptia supelor).
Din acest motiv am ales sa prajesc putin pulpele inainte de a le pune in slow cooker.
Reteta mea de tocanita de pui cu ciuperci, pregatita anterior pe flacara aragazului este una din cele mai cautate retete de pe blog.
La o scurta cautare pe blog observ ca am atat de multe retete de pui cu ciuperci, incat ar trebui sa le transform intr-o colectie.
Vedetele sunt puiul cu smantana si ciuperci, cel cu praz si ciuperci, puiul umplut cu ciuperci, pui cu rosii si ciuperci la cuptor, dar si multe altele gen rulada, paste, lasagna, drob, supa, mancare chinezeasca, paste, pizza, cu orez.
Chiar sunt multe, asa ca dati o cautare pentru a va inspira.
Am sa va spun acum de ce iubesc eu acest tip de aparat: pun mancarea in el, setez timpul si plec linistita sa imi duc sau sa imi iau copilul de la scoala.
Nu stau cu grija ca se arde mancarea, nu am miros puternic in bucatarie, pastreaza mancarea calda pana revin acasa si opresc slow cookerul.
Cu ajutorul lui oricine poate gati. Acesta este salvarea mamelor care stau mult timp la serviciu.
Nu stiu daca ati vazut doamnele disperate din trafic, care gonesc catre gradinita care a terminat programul de peste 30 minute, dar sefii le-au tinut in sedinta mai mult. Ei bine, mamicilor un slow cooker va lasa timp pretios de joaca cu copiii.
Dar, ii am in vedere si pe studentii din camine. Nu trebuie sa astepte sa le trimita mama pachetel cu trenul.
Aparatul asta face mancare foarte buna, cat timp sunteti la cursuri. Si nu trebuie sa fii expert in bucatarie ca isi iasa cea mai buna tocanita de pui cu ciuperci.
Acestea fiind spuse, va las mai jos lista de ingrediente, iar pentru modul de preparare v-am pregatit un filmulet. Sper sa va inspire si sa gatiti ceva bun.
INGREDIENTE:
800 g carne de pui
500 g ciuperci tip champignons
doua cepe medii
doi morcovi
doua tije apio
400 g cuburi de rosii
100 ml suc gros de rosii
150 ml supa pui
2 catei mari de usturoi
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1.5 lingurite cimbru uscat
1 lingurita varfuita zahar
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Pentru a pregati tocanita de pui incepem cu puiul pe care il vom rumeni usor intr-o tigaie, in putin ulei. In acest timp tocam apio, morcovi, ceapa si ciuperci.
Pentru a vedea cat de usor se pregateste tocanita de pui la slow cooker va las mai jos filmul pregatit special pe canalul de You Tube.