Pui cu praz si ciuperci
Pui cu praz si ciuperci. Pui cu praz si ciuperci – reteta celor mai delicioase pulpe de pui cu sos cremos de ciuperci si praz – se pregateste usor si rapid, cu ingrediente simple, la indemana oricui.
Pui cu praz si ciuperci – reteta celor mai delicioase pulpe de pui cu sos cremos de ciuperci si praz – se pregateste usor si rapid, cu ingrediente simple, la indemana oricui.
Friptura de pulpe de pui la tigaie, insotita de un sos delicios si cremos, pot fi perfecte pentru pranzul in familie, dar si pentru cina.
Pulpele de pui prajite in tigaie au crusta rumena, dar carnea frageda si foarte gustoasa.
Probabil toata lumea stie sa faca o reteta de friptura de pui, dar cand aceasta vine insotita de un sos friptura este mult mai gustoasa si va fi savurata cu mai mare placere.
De obicei langa carne avem garnitura. De cele mai multe ori piure de cartofi sau cartofi la cuptor, dar exista si situatii in care o putem manca doar cu sos, cu o mamaliga.
Ma gandesc la ciulama de pui, o reteta de pui cu sos cremos de smantana si faina.
Reteta de fata ar putea fi insotita de garnitura de piure de cartofi, dar ar merge si cu paste, orez sau simpla.
Reteta de pui cu praz si ciuperci aduce cu cea de pui cu ciuperci si smantana, dar prazul ii da o savoare aparte.
Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de pui va invit sa vedeti colectia mea de aproape 100 retete de pui.
Pentru aceasta reteta de pui cu praz si ciuperci nu recomand sa folositi pieptul de pui. Carnea este fada si uscata.
Chiar si cu sos ramane o carne fara personalitate.
In ceea ce prioveste pulpele de pui, am ales pulpe in care am carne cu os. Acestea sunt mai bune.
Osul ajuta la gatire din interior, prin transferul caldurii, da gust bun, asa ca nu ocoliti genul acesta de carne.
Crusta data de pielea de pe pulpe este mai crocanta daca prajesc puiul in tigaie, asa ca aleg aceasta metoda rapida si foarte gustoasa de preparare. Puteti folosi doar partea superioara a pulpelor sau doar pe cea inferioara, pulpe intregi sau taiate (asa cum ales sa folosesc eu).
Smantana pe care am folosit-o pentru a pregati pui cu sos de praz si ciuperci este smantana pentru gatit.
Folosesc smantana grasa. Supa de pui este supa facuta in casa, nu cuburi. Puteti pastra in congelator supa pentru astfel de retete.
Reteta mea de pui cu sos cremos de praz cu ciuperci a fost pe placul alor mei.
Am facut-o saptamana trecuta si nu am apucat sa ii fac poze. Cand le-am spus ca am uitat sa pozez etapele, au fost foarte draguti si m-au intrebat daca nu vreau sa refac reteta a doua zi.
Mi-au spus ca le place atat de mult incat ar fi vrut sa fie siguri ca refac reteta chiar daca aveam poze.
Nu am avut praz in casa, asa ca azi am fost la cumparaturi si primul lucru care a ajuns in cos a fost prazul – unul mic si subtirel.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru pui cu praz si ciuperci prezentat pas cu pas mai jos.
INGREDIENTE:
3 pulpe intregi pui taiate in jumatate
300 g praz – partea fara frunze
250 g ciuperci champignon proaspete
4 linguri ulei
1 lingura faina
200 ml supa clara de pui
150 ml smantana de gatit grasa
200 ml lapte
1/2 legatura patrunjel
2 fire de tarhon proaspat – optional
sare
piper
2 linguri coniac
PREPARARE:
Pentru inceput am calit puiul in uleiul bine incins pana s-a rumenit frumos pe ambele parti.
Am pus la calit si ciupercile curatate foarte bine cu o perie speciala, apoi date sub un jet de apa (nu foarte mult pentru ca absorb apa). Ciupercile le-am taiat felii subtiri si le-am pus in tava langa pui.
Apa lasata de ele ajuta si la gatirea puiului.
Cand acestea sau fost gatite am stins cu coniac (daca nu aveti coniac folositi vin ars sau rom) si am adaugat prazul taiat felii.
Am prajit totul timp de 5 minute, la foc mediu.
Am turnat supa, smantana si laptele in care am dizolvat faina in prealabil si am fiert in clocot timp de 5 minute, la foc mic, cu capac.
Am luat capacul si am continuat gatirea fara acesta, amestecand in acest timp mai des in tigaie, astfel incat sa nu se lipeasca compozitia de tigaie.
Cand am terminat de gatit am oprit focul si am adaugat verdeata tocata marunt.
Am pus pulpele de pui cu sos de praz si ciuperci in farfurii si am mancat imediat cu mamaliga, dar puteti sa alegeti sa insotiti friptura cu sos de un piure de cartofi, orez sau paste.
Pofta buna!
neata’!yamy ce bine arata!!!! te pup :*
Un deliciu,arata foarte bine!Pupici!
Ce bun trebuie sa fie, mi se face foame din nou 🙂
O bunatate. Tot ce-i pui cu sos, imi place de mor! Pupici
Multumesc Dana! Te pup
Multumesc Flory! Te pup
Multumesc Mihaela, si eu am simtit la fel cu puiul tau…
Multumesc Simona! Te pup
Mmm…preferatul meu, ador sosuletul:)
ce delicios arata sosul! Te invit si pe tine,cu drag, la concurs http://mitinitta.blogspot.com/2011/12/concurs-pentru-prieteni-pentru-tine.html.
O zi buna sa ai.
Multumesc Ramona!
Multumesc Adina! Si tie iti doresc o zi frumoasa!
Ce bunatate! Imi place combinatia! Am venit dupa miros!!! 🙂
Cu reteta asta mi-ai facut pofta de sosul asta cu praz si ciuperci dar cu …limba de purcel:)
NU am incercat cu limba de purcel, dar cred ca e bun!
Multumesc Adela!
Minunat arata! Tare apetisanta papica ai gatit !
Multumesc Antonina!
Imi plac si puiul si prazul si ciupercile :))O combinatie reusita, voi incerca si eu reteta! :*
Multumesc Angela!
asta daaaa!!!!!! imi place tare !!!
Folosesc atat de des praz ca aproape am uitat de ceapa! Foarte bun!
Multumesc Adina!
Multumesc Viviana!
Imi place puiul, imi plac ciupercile asa ca …vin la masa!:))Pup!
Multumesc Licuta!
De fiecare data cand vin aici mi se face foame :))
Natalia, stai linistita, si eu simt cam la fel cand te vizitez…