Pui cu smantana si ciuperci
Pui cu smantana si ciuperci. Luam de pe foc, presaram cateva fire de marar sau patrunjel proaspat si servim cu mamaliga fierbinte.
INGREDIENTE:
4 pulpe pui
1 ceapa mare
300 g smantana de gatit
4-5 ciuperci mari proaspete
2 linguri (rase) faina
ulei pentru prajit
sare
piper
marar sau patrunjel proaspat
PREPARARE:
Calim ciupercile, puiul si ceapa separat in ulei, apoi le punem pe toate in tigaie (fara uleiul in care le-am calit), lasandu-le sa se raceasca putin. Trebuie sa avem grija ca ceapa sa fie calita pana se inmoaie bine, altfel nu va avea gust bun in mancare. Ceapa se poate cali in tigaia am care am calit puiul, dupa ce acesta eset gata.
Intr-un vas amestecam 2 linguri smantana cu 2 linguri faina, apoi omogenizam cu restul de smantana. Turnam smantana peste pui si fierbem pret de cateva minute, pana se ingroasa putin sosul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Luam de pe foc, presaram cateva fire de marar sau patrunjel proaspat si servim cu mamaliga fierbinte.
Simplu si bun!
Sa aveti pofta!
Iata si reteta pregatita de Rodi-Rodik:
Wow cum arata !! vin la o portie, ca tare mi-e pofta!! 😉 pupici
Te astept cu drag! Pup
Vaaai ce-mi faci la prima ora?? :))
E una din preferatele mele. Mereu o mananc la restaurant, dar uite ca acasa nu m-am invrednicit sa o fac :(.
Mmmm.. delicios! Ne plac foarte tare sosurile albe. Te pup
Edith, data viitoare iti aduc si tie. Pup
Multumesc Simona!
pui , smantana, ciuperci , nu voi rata combinatia asta niciodata!!!
Imi place la nebunie si o fac destul de des si de fiecare data imi vine sa o pozez 😛
Andreea chiar este pacat sa nu pozezi ce iti place… Pup
Adina, suntem gand la gand…
Asta este mancarica preferata a copiilor mei! Este super buna!
Multumesc Raluca! Mie imi place f mult!
Vai, ce bine arata!!!Mi-am luat furculita si sunt pe drum:)Pup!
Multumesc Licuta! Te astept!!!
delicios!!!!
Multumesc Alinutzika!
o mancare delicioasa,cu o savoare aparte…..
Multumesc Alex.
arata super bine si sunt sigura ca e la fel de buna o sa o incerc cat de curand
Chiar te rog sa il incerci si sa imi spui cum ti s-a parut!
cu ce se poate inlocui smantana? crema de soia, de cocos pentru gatit….. care ar fi mai potrivita? multumesc
Puteti folosi aceasta crema: http://www.biomania.ro/crema-bio-din-soia-pentru-gatit-isola-bio-200ml-fara-gluten-fara-lactoza.html. Mie imi place foarte mult!
Favorita mea !!!!
As manca in fiecare zi !
Am incercat reteta, a fost delicioasa, a iesit ca la restaurant. Abia astept sa o incerc din nou.
Multumesc!
Ciupercile se călesc într-o tigaie, apoi într-o altă tigaie ceapa cu pulpele de pui? Înainte ceapa, apoi adaug în tigaia cu ceapa și pulpele de pui sau cum? Vă mulțumesc pentru răspuns
Fiecare ingredient este calit separat. Sau, ceapa in tigaia in care a fost calit puiul.
Foarte delicios
multumesc!
FOARTE DELICIOS!!!
MULTUMESC!