fbpx

RETETE RECENTE

DROB DE PUI CU CIUPERCI

April 3, 2012 | CATEGORIA

Drobul de pui cu ciuperci este o alternativa foarte buna pentru cei care nu se impaca cu carnea de miel. Drobul este un preparat care nu lipseste de pe masa de Pasti.

Reteta de drob de pui cu ciuperci este usoara, gustoasa, ieftina si spornica. O putem face tot anul, caci este foarta buna, un fel de chec de carne de pui ciu ciuperci si oua intregi. Reteta de drob de pui cu ciuperci este preferata celor care iubesc mancarurile usoare. Este un aperitiv traditional ce poate fi vedeta Sarbatorilor Pascale, dar eu l-am pregatit si toamna cand am avut musafiri si s-a mancat tot.

In drobul de pui cu ciuperci se folosesc organe precum pipotele si ficatul de pui, piept de pui si ciuperci ce aduc textura placuta si savoare.

Pentru aroma sunt responsabile usturoiul verde, ceapa verde si mararul. Sunt vedetele primaverii, sunt fragede si gustoase.

Timpul de preparare pentru drobul de pui cu ciuperci nu este foarte mare. Insa nici temperatura nu trebuie sa fie prea mare, astfel incat sa nu iasa uscat.

Carnea de pui am fiert-o separat, impreuna cu pipotele, si am adaugat cu o ceapa, 2 morcovi si o felie de telina. Am luat spuma de cate ori a fost nevoie. Zeama obtinuta o pastrez pentru alte mancaruri, cum ar fi tocanitele sau stufatul de pui.

Ficateii de pui ii fierb separat in apa fara sare.

Carnea si organele fierte le dau prin masina de tocat sau folosesc un robot de bucatarie, dar ciupercile le toc cuburi medii cu cutitul. Ciupercile isi micsoreaza volumul in timpul gatirii, caci elimina apa.

Desi abia am mancat o felie din acest drob de pui cu ciuperci , in timp ce scriu reteta mi s-a facut pofta si probabil imi voi mai taia o feliuta.

Reteta mea de drob de pui cu ciuperci a fost savurata si saptamana trecuta. Am pregatit-o pentru a testa cu prietenii diverse retete pe care le voi posta pe blog. A fost un fel de sarbatoare in avans. Drobul de pui cu ciuperci a fost foarte apreciat.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru drob de pui cu ciuperci.

INGREDIENTE:

450 g piept de pui sau piept de pui si pulpe de pui superioare fara piele
500 g ficat pui
100 g pipote pui
200 g ciuperci champignon
4 fire de ceapa verde
2 fire de usturoi verde
1 legatura marar
4 oua crude
3 oua fierte
sare
piper

PREPARARE:

Am foert pieptul de pui si pipotele separat de ficatul de pui, luand spuma de cate ori este nevoie. Le-am pus cu ceapa, morcovi, telina si o frunza de dafin, iar supa obtinuta am pastrat-o in congelator. Dupa ce s-au fiert le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am tocat.
Am calit ciupercile taiate cuburi medii cu ceapa si usturoiul tocate marunt.

Am amestecat carnea tocata cu ciupercile calite, 4 oua crude si mararul tocat fin. Am adaugat sare si piper si am amestecat.

Am pus aproape jumatate din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, am aranjat ouale fierte de consistenta tare (fierte 8 minute) curatate de coaja, apoi am pus restul de carne.

Am copt drobul de pui la 180°C timp de 40 minute. In primele 20 minute L-am acoperit cu o folie de staniol, sa nu se inchida prea tare la culoare.

Ingrediente simple, usor de preparat… Iar gustul este irezistibil!

Il incercati si voi?

 

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

  • DiaMar bucataria galbena

    Am ajuns prima.Servesc o feliuta delicioasa.Pup!

    • diva in bucatarie

      Cu drag, Mihaela! Te pup!

  • Bun tare si cu pui!!! Mama il face asa! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Te pup

  • Super bun acest drob !! 😉

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina!

  • Ce bine arata! De pui voi face si eu de Paste, nu prea suntem prieteni cu mielul 🙂
    Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • Mie imi place si de pui si de miel!Ca atare te invit la un schimb maine!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Teo astept cu nerabdare! Te pup

  • Ce bine arata,eu prefer si de pui si de miel!Pupici!

    • diva in bucatarie

      flory si eu mananc din amandoua felurile…

  • Mmm, cu ciuperci cred ca e tare delicios!Buna ideea!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup

  • zilahi adela

    Imi place si imi place si de miel, arata super bine! Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela! Te pup

  • Cosmina

    Foarte tare ideea!! Nici eu nu ma impac prea bine cu mielul si prefer din pui! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Cosmina!

  • Denisa

    Am facut si eu acum. Cred ca este bune, arata bine si am urmarit indicatiile intocmai. Paste fericit!

    • diva in bucatarie

      Paste fericit Denisa!

  • Mihaela

    Este prima oara cand fac drob si nu numai ca mi-a iesit “ca la carte”, dar a fost si delicios. Pana si surorii mele i-a placut si nu este prea usor de multumit :-).
    Multumesc pentru reteta! Ai cumva o reteta si pentru drob de ciuperci? 🙂

    • diva in bucatarie

      Nu am facut unul doar cu ciuperci, dar poti face placinta cu ciuperci, este f buna!

  • Florenta

    O intrebare va rog ficațeii de pui ii fierbem separat sau ii calim in tigaie ?multumesc

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *