fbpx

RETETE RECENTE

DROB DE CIUPERCI CU OUA DE PREPELITA

April 10, 2014 | CATEGORIA

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-0

Drob de ciuperci cu oua de prepelita – o reteta simpla, foarte gustoasa, aromata, usor si rapid de pregatit,  pentru cei care isi doresc un meniu vegetarian pentru Sarbatorile Pascale, dar poate fi si un aperitiv pentru mesele festive, o gustare sau un mic dejun savoros.

Noua ne plac foarte mult ciupercile, asa ca acest drob nu a rezistat mai mult de 24 ore. Cu totii am tot gustat cate o felie de-a lungul zilei, asa ca m-am felicitat ca am apucat sa ii fac o poza inainte sa il pun in frigider. I-am rugat sa imi lase si pentru a doua zi o felie, ca sa fiu sigura ca isi pastreaza gustul bun si am fost fericita sa constat ca drobul de ciuperci cu oua de prepelita este la fel de bun si dupa ce sta la rece.

Daca nu vreti sa folositi sau nu plac aceste oua mici, puteti pune pua de gaina taiate in jumtate, pe lungime.

Reteta de drob de ciuperci cu oua de prepelita a fost pregatita si de doua din prietenele mele si soacrele lor au apreciat reteta.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de drob (cu carne de pui, porc, ied sau miel) apasati aici.

Toate retetele pentru Sarbatori Pascale (aperitive, supe/ciorbe), fripturi, salate sau garnituri, deserturi, cozonaci si pasca le gasiti daca apasati aici.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru cel mai bun drob de ciuperci cu oua de prepelita, aperitiv savuros pentru Sarbatorile Pascale:

INGREDIENTE:

(tava 25*11 cm)

700 g ciuperci champignon
1 ceapa galbena medie
3-4 cepe verzi
3 buc. usturoi verde
1/2 ardei gras rosu
3 linguri ulei pentru calit
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
4 oua
10 oua de prepelita fierte de consistenta tare
1 lingura pesmet
220 g cascaval ras
sare
piper

PREPARARE:

Spalam bine ciupercile sub jet de apa rece, apoi le tocam cuburi mici. Le calim in 2 linguri ulei, apoi le luam de pe foc, presaram sare si piper si le punem la scurs intr-o sita.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-1

Tocam marunt ceapa galbena, cea verde si usturoiul verde. Adaugam in tigaia in care am calit ciupercile 1 lingura ulei si calim ceapa si usturoiul in jur de 3 minute, apoi adaugam ardeiul gras rosu tocat cuburi mici si continuam sa calim inca 1 minut.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-2

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-3

Intr-un bol amestecam ciupercile cu ceapa calita, verdeata tocata fin si 100 g cascaval ras.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-4

Batem ouale de gaina cu 100 g cascaval, sare si piper, apoi il adaugam compozitiei de ciuperci si amesteacam pana omogenizam compozitia.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-5

Punem jumatate din aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (putem tapeta si cu ulei si faina+pesmet), apoi aranjam in tava ouale de prepelita.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-6

Acoperim ouale cu restul compozitiei si coacem drobul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute, astfel incat sa fie inchegat. Cand este gata presaram restul de cascaval ras pentru un aspect mai placut. Acesta se va topi de la caldura.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-7

Dupa ce s-a racit il putem felia si servim.
Este la fel de gustos si dupa o noapte la frigider.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita

Pofta buna!

Sa aveti Sarbatori luminate si fericite!

 

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube si nu uitati sa apasati clopotelul pentru a fi notificati cand postez ceva nou.

Va las mai jos reteta de pasca cu aluat fraged, Este una din cele mai bune si mai usoare retete de pasca.

 

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

  • Am folosit si eu ideea ta, cu mici modificari, acum de Paste; a iesit o minunatie de drob! Tin sa-ti multumesc pentru inspiratie!!

    • diva in bucatarie

      Si eu iti multumesc pentru ca ai incercat reteta mea!

  • Magdalena Florea

    Mi se pare foarte bun drobul.Ilvoi face de Paste.As vrea sa stiu dimensiunile tavii de copt.Multumesc pentru reteta.

  • Cris

    Am facut drobul dupa aceasta reteta si a iesit foarte bine si foarte gustos. E o varianta lacto-ovo-vegetariana excelenta!

  • Nela

    O sa incerc sa-l prepar ptr micul dejun…va spun cum iese.

  • Marilena

    Retetele sunt suprbe si ca gust si aspect!Va multumim,si sa ne mai ajutati!Multa sanatate la intreg colectivul.

  • Roxana

    Drobul a iesit o bunatate.!!!!! Va multumesc!!!

  • Beatrice

    Vert good

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *