fbpx

RETETE RECENTE

DROB DE CIUPERCI CU OUA DE PREPELITA

April 10, 2014 | CATEGORIA

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita

Drob de ciuperci cu oua de prepelita – o reteta simpla, foarte gustoasa, aromata, usor si rapid de pregatit,  pentru cei care isi doresc un meniu vegetarian pentru Sarbatorile Pascale.

Poate fi pregatit si in restul anului, ca aperitiv pentru mesele festive, gustare sau mic dejun savoros.

Noua ne plac foarte mult ciupercile, asa ca acest drob nu a rezistat mai mult de 24 ore.

Cu totii am tot gustat cate o felie de-a lungul zilei, asa ca m-am felicitat ca am apucat sa ii fac o poza inainte sa il pun in frigider.

 

I-am rugat sa imi lase si pentru a doua zi o felie, ca sa fiu sigura ca isi pastreaza gustul bun si am fost fericita sa constat ca drobul de ciuperci cu oua de prepelita este la fel de bun si dupa ce sta la rece.

Daca nu vreti sa folositi sau nu va plac aceste oua mici, puteti pune oua de gaina taiate in jumatate, pe lungime.

Reteta de drob de ciuperci cu oua de prepelita a fost pregatita si de doua din prietenele mele si soacrele lor au apreciat reteta.

 

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-0

 

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de drob (cu carne de pui, porc, ied sau miel) apasati aici.

Toate retetele pentru Sarbatori Pascale (aperitive, supe/ciorbe), fripturi, salate sau garnituri, deserturi, cozonaci si pasca le gasiti daca apasati aici.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru cel mai bun drob de ciuperci cu oua de prepelita, aperitiv savuros pentru Sarbatorile Pascale:

INGREDIENTE:

(tava 25*11 cm)

700 g ciuperci champignon
1 ceapa galbena medie
3-4 cepe verzi
3 buc. usturoi verde
1/2 ardei gras rosu
3 linguri ulei pentru calit + 30 g unt
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
4 oua
10 oua de prepelita fierte de consistenta tare
1 lingura pesmet
220 g cascaval ras
sare
piper

PREPARARE:

Am curatat foarte bine ciupercile, apoi le-am tocam cuburi medii.

Le-am calit in 2 linguri ulei si un cub mic de unt pana cand s-a evaporat lichidul si s-au prajit putin.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-1

Am tocat marunt ceapa galbena, cea verde si usturoiul verde.

In tigaia in care am calit ciupercile am pus 1 lingura ulei si am sotat ceapa si usturoiul in jur de 3 minute, apoi am adaugat ardeiul gras rosu tocat cuburi mici si am continuat sa calesc inca 1 minut.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-2

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-3

Intr-un bol am amestecat ciupercile cu ceapa calita, verdeata tocata fin si 100 g cascaval ras.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-4

Am batut ouale de gaina sare si piper si am adaugat 100 g cascavae ras,  apoi le-am pus peste ciuperci si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-5

Am pus jumatate din aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (puteti tapeta tava cu ulei si faina+pesmet), apoi am pus ouale de prepelita fierte  si curatate in prealabil.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-6

Am acoperit ouale cu restul compozitiei.

Am copt drobul de ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute, astfel incat sa fie inchegat.

Cand a fost gata am presarat restul de cascaval ras pentru un aspect mai placut. Acesta se va topi de la caldura.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita-7

Dupa ce s-a racit se poate felia.
Este la fel de gustos si a doua zi, chiar daca va sta peste noapte la frigider.

drob-de-ciuperci-cu-oua-de-prepelita

Pofta buna!

Sa aveti Sarbatori luminate si fericite!

 

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube si nu uitati sa apasati clopotelul pentru a fi notificati cand postez ceva nou.

Va las mai jos reteta de ciuperci trase la tigaie.

 

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Drobul pregatit de Sanda arata minunat, nu-i asa?

drob ciuperci ss

 

Comentarii

  • Am folosit si eu ideea ta, cu mici modificari, acum de Paste; a iesit o minunatie de drob! Tin sa-ti multumesc pentru inspiratie!!

    • diva in bucatarie

      Si eu iti multumesc pentru ca ai incercat reteta mea!

  • Magdalena Florea

    Mi se pare foarte bun drobul.Ilvoi face de Paste.As vrea sa stiu dimensiunile tavii de copt.Multumesc pentru reteta.

  • Cris

    Am facut drobul dupa aceasta reteta si a iesit foarte bine si foarte gustos. E o varianta lacto-ovo-vegetariana excelenta!

  • Nela

    O sa incerc sa-l prepar ptr micul dejun…va spun cum iese.

  • Marilena

    Retetele sunt suprbe si ca gust si aspect!Va multumim,si sa ne mai ajutati!Multa sanatate la intreg colectivul.

  • Roxana

    Drobul a iesit o bunatate.!!!!! Va multumesc!!!

  • Beatrice

    Vert good

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *