Dorada umpluta cu legume

2 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Dorada umpluta cu legume

Dorada umpluta cu legume, reteta savuroasa si usor de facut

Reteta de dorada umpluta cu legume este simpla, rapida si sanatoasa, un preparat din bucataria meditareneeana extrem de gustos.

Am ales sa pregatesc dorada, un peste foarte indragit pentru gust, dar si pentru faptul ca se curata usor de oase.

Acestea raman lipite de coloana. Carnea alba a acestui peste are un continut scazut de grasimi.

Consumul de peste dorada aduce multe beneficii organismului.

Mai multe retete cu dorada:

  1. in crusta de sare
  2. La gratar
  3. cu bame si rosii
  4. cu sos tahini

INGREDIENTE:

2 pesti dorada de marime medie (25-30 cm)
1 dovlecel mic
2-3 ciuperci medii champignon
1 catel usturoi
6 rosii cherry
sare de mare
piper
2 linguri ulei de măsline

PREPARARE:

Pestii spalati foarte bine sub jet de apa rece si curatati ii ungem, pe fiecare in parte, cu o lingura ulei de masline, apoi ii condimentam cu sare si piper pe exterior, dar si in interior. In interiorul pestilor punem cateva rondele mici de dovlecel, rosii, ciuperci, 1/2 catel de usturoi taiat pe lungime si un fir de cimbru. Punem pestele intr-o folie de aluminiu, cu cateva legume taiate felii, langa el.

Strangem folia de aluminiu in asa fel incat vaporii formati în timpul coacerii să ramana în folie, iar pestele sa se gateasca in sucul lui si al legumelor. Coacem pestele in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 40-45 minute.

Servim dorada umpluta cu legume imediat, cu o garnitura de cartofi sau orez.

Pofta buna va doresc!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Pestele la cuptor mi-a placut intotdeauna. Reteta suna foarte bine si arata foarte bine. Cimbrul e unul din condimentele mele favorite si ma incanta ideea ca face parte din reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *