Smoothie antioxidant
Smoothie antioxidant
Smoothie antioxidant este mai mult decat perfect pentru micul dejun. Este sanatos, energizant, gustos (pentru cei care iubesc sfecla rosie cruda). Sfecla rosie denumita si „super-aliment” este cea mai benefica leguma pentru organism. Impreuna cu coacazele negre formeaza cea mai buna si mai puternica combinatie de antioxidanti. As fi putut da le pun doar pe acestea, dar am completat cu prune si morcov pentru a aduce mai multe proprietati si energie, transformand aceasta bautura in ceea ce pot folosi in loc de cafea la micul dejun. Atata energie si stare de bine nu am simtit nici dupa ce am baut o cafea. Aromat cu scortisoara, indulcit putin cu miere, este cu siguranta unul din acele smoothie pe care le veti aprecia.
Antioxidantii sunt conform definitiei un complex de elemente nutritive (vitamine si minerale) si enzime specifice ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, neutralizand moleculele de oxigen instabile, ajutand corpul sa le distruga. Radicalii liberi daca nu sunt tinuti sub control de antioxidanti pot duce la boli grave si la imbatranirea prematura a organismului.
Cu ajutorul vitaminelor si nutrientilor din plante, care joaca rol de antioxidanti, putem beneficia de efectul si beneficiile lor, aducand un aport de vitamina A, betacaroten, carotenoide, vitamina C, vitamina E, zinc si seleniu – cei mai buni antioxidanti.
Specialistii spun ca este bine sa consumam fructe si legume proaspete pentru a ne bucura de necesarul de antioxidanti, in defavoarea suplimentelor cu vitamine.
Din acest motiv, macar din cand in cand putem incerca o doza mica de sanitate sub forma unui smoothie. Acest smoothie este complet vegan, nu are nici macar lapte vegetal, nu influenteaza gustul si proprietatile fructelor si legumelor.
Am pregatit acest smoothie cu ajutorul blenderului G21 Perfect Smoothie Vitality, un blender profesional ce face parte din gama blenderelor vortex, de mare viteza. O parte din aceste reteta au ajuns deja pe blog, dar vor urma si alte retete pregatite cu acesta. Daca sunteti interesati sa il achizitionati si voi o puteti face accesand link-ul acesta . Profitati de raportul pret-calitate, caci este de departe foarte atractiv pentru cat de multe stie sa faca.
G21 a transformat sfecla rosie cruda in suc perfect, iar cuburile de gheata s-au sfaramat in asa fel incat nu am simtit nici macar aschii de ghetata.
Alte retete de smoothie realizate cu G21: 1. Smoothie cu mango, banane si radacinoase; 2. Smoothie cu banana, mango, baby spanac si avocado; 3. Smoothie verde cu catalupe; 4. Smoothie verde cu menta si vanilie 5. Smoothie cu piersici si visine
Iata de ce aveti nevoie pentru a pregati un smoothie antioxidant:
INGREDIENTE:
1/2 sfecla rosie mica
1 morcov
3 prune coapte
2 linguri coacaze negre
1/2 lingurita pudra de scortisoara
2 lingurite miere de albine/ sirop de artar
200 ml apa foarte rece
cuburi de gheata
PREPARARE:
Pregatim ingredientele la indemana. Curatam morcovii si sfecla de coaja, pastram jumatate pentru smoothie , iar restul il folosim pentru alta reteta. Scoatem samburii prunelor, iar la coacazele negre indepartam coditele.
Punem toate fructele si legumele in bolul blenderului, adaugam apa foarte rece, apoi cuburile de gheata, scortisoara si mierea de albine.
Pornim aparatul si il lasam sa isi faca treaba in jur de 30 secunde.
Delicios! Sanatos! Gustos! Profitati de sugestia mea. 🙂