Gem de coacaze rosii

1 iulie 2018Diva in Bucatarie

Gem de coacaze rosii. Gem de coacaze rosii este foarte delicios, usor de pregatit, 100% natural, fara conservanti. Nu avem nevoie de gelifianti, conservanti absolut deloc.

Gem de coacaze rosii este foarte delicios, usor de pregatit, 100% natural, fara conservanti. Nu avem nevoie de gelifianti, conservanti absolut deloc.

Coacazele rosii contin pectina (in cantitate mare) ce ajuta la legarea siropului si transformarea lui in gem. Are o culoare superba, gustul dulce acrisor este perfect pentru a finaliza micul dejun cu acest gem.

Am sa va spun ca este perfect si pentru a fi folosit in prajituri (cea cu  blaturi cu suc de rosii sau albinita, Greta Garbo si multe altele).

Daca se inatreste prea tare, ca un jeleu, puteti sa il incalziti un pic la microunde sau la baine-marie si isi recapata textura mai moale.

De asemenea, daca ratam momentul in care trebuie luat de pe foc si gemul se intareste prea tare, ii putem adauga putina apa (la 1.200 kg fructe 200 ml apa)  si il refierbem 2 minute.

Nu este complicat deloc. Timpul de fierbere este mult mai mic decat la orice alt gem. Cu siguranta se va descurca orice incepator in ale gatitului sa pregateasca un astfel de gem.

Coacazele din acest gem sunt din tufa uriasa din curtea mea. Anul acesta am avut record de fructe.

Am pregatit deja prajituri, briose, dar le-am mancat si proaspete pentru a ma bucura de toate calitatile lor.

Acestea regleaza tranzitul intestinal, reduc riscul de afectiuni cardio-vasculare, intaresc sistemul imunitar, protejeaza sistemul nervos si cel muscular.

Sunt bogate in acizi grasi esentiali omega 3, sunt surse importante de fier prevenind anemia.

Sigur, nu inseamna ca o ceasca de coacaze ne face bine peste noapte, dar consumul regulat ne poate ajuta sa ne ferim de diverse boli.

Exista si coacaze negre sau albe, cu proprietati la fel de remarcabile.

In aceasta perioada puteti pregati si dulceata de capsuni, gem de caise cu miez de samburi, sirop de rubarba, nectar de caise,  crema de corcoduse, gem de coacaze. Le gasiti pe toate pe blog.

Cu coacaze rosii am mai pregatit deserturi absolut spectaculoase: tort de inghetata cu coacaze rosii si zmeura, tort cu vanilie si coacaze rosii, chec cu ciocolata alba si coacaze rosii.

Revenind la ideea principala, iata de ce avem nevoie pentru a pregati un delicios gem de coacaze rosii:

INGREDIENTE:

1.200 g coacaze rosii

700 g zahar tos

sucul de la 1/2 lamaie

PREPARARE:

Curatam fructele de toate coditele, apoi le spalam foarte bine sub jet de apa. Punem zaharul peste fructe, zdruncinam castronul pentru a ajunge zaharul pe toate fructele, apoi le punem la frigider pentru 8 ore.

Dupa acest interval punem la fiert fructele cu siropul format. Avem nevoie de maxim 10 minute pentru ca fructele sa devina moi. Luam de pe foc, dam compozitia prin sita deasa, frecand cu o lingura. In acest fel eliminam samburii si cojile.

Pentru a vedea cum am procedat mai departe va las filmuletul de mai jos.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *