Quesadilla cu pui si ardei

29 iunie 2018Diva in Bucatarie

Quesadilla cu pui si ardei. Inspiratia fiecaruia o poate transforma intr-o gustare buna, rapida, usor de pregatit, astfel incat orice incepator in ale bucatariei sa se poate descurca.

Quesadilla cu pui si ardei este o reteta din bucataria mexicana rapida si usor de pregatit. Quesadilla este numele dat de mexicani unei „placinte/sandwich”cu branza, simpla sau insotita de legume sau diverse tipuri de carne.

Inspiratia fiecaruia o poate transforma intr-o gustare buna, rapida, usor de pregatit, astfel incat orice incepator in ale bucatariei sa se poate descurca.

Este satioasa si nu ai nevoie sa te complici, cu o astfel de reteta scapi usor din bucatarie si iti poti satura si familia la cina, dar si musafirii la o gustare.

Quesadilla cu pui este poate cea mai intalnita gustare la petrecerile copiilor, insa ardeii nu sunt pe gustul tuturor.

Partea buna este ca la aceasta reteta puiul poate fi pregatit si in avans, poate fi un rest de la gratarul facut in week-end sau facut simplu la cuptor.

Branza folosita in quesadilla cu pui si ardei trebuie sa fie genul acela care se topeste, rolul ei fiind de a lipi ingredientele de tortilla (lipie de porumb).

In lipsa lor, cand pofta si faptul ca nu avem la indemana tortilla, putem folosi lipii libaneze  sau lavas turcesc , dar rezultatul nu este chiar acelasi.

Quesadilla cu pui si ardei se serveste imediat, fierbinte, cand branza topita este moale si se intinde. Aceasta va fi insotita de un sos (guacamole, sos de rosii picant sau salsa de rosii – Pico de Gallo), salate, smantana, iaurt.

Pentru cei care nu au o problema ca aceasta isi schimba gustul si textura in timp, quesadilla cu pui poate fi acel sandwich pus in pachetel pentru scoala sau la birou.

Pentru cei care iubesc porumbul si vor o reteta care sa te duca cu gandul la taramuri mexicane, atunci putem introduce si acest ingredient in lista noastra (cate 2 linguri in fiecare quesadilla), dar putem adauga si jalapeno feliat subtire pentru un gust picant.

Dovada ca ne place quesadiila este si diversitatea retetelor incercate deja: cu pui si sunca, quesadilla caprese, cu avocado, jalapeno si rosii.

Si, ca sa va conving cat de usor se pregateste, am realizat un mic filmulet. Il puteti vedea mai jos, sau direct pe canalul de You Tube, unde va invit sa va abonati pentru a fi la curent cu postarile de acolo.

Daca vrei sa vezi cum se face cea mai buna quesadilla lista de ingrediente si modul de preparare pentru quesadilla cu pui si ardei:

INGREDIENTE:

(pentru 2 bucati)

400 g piept de pui

250 g branza cheddar (gouda sau un cascaval bun)

3 ardei colorati diferit

1 ceapa rosie medie

4 tortilla

ulei pentru prajit

sare

piper

guacacamole pentru servit

PREPARARE:

Am ras branza,  am tocat legumele, apoi am prajit puiul (asezonat cu sare si piper) pana s-a rumenit pe toate partile.

L-am scos din tigaie si am continuat sa calesc legumele.  Am taiat puiul fasii sau felii.

Am uns o alta tigaie cu o lingurita ulei (daca aveti un spray cu ulei ar fi perfect sa il folositi acum), am pus o foaie tortilla, apoi am presarat un strat de branza.

Peste aceasta am pus jumatate din cantitatea de pui si de ardei cu ceapa, am lasat in jur de 1 minut sa se rumeneasca, apoi am acoperit cu un alt strat de branza si o foaie de tortilla. Am apasat usor pentru ca ingredientele sa se lipeasca intre ele,si am intors quesadilla cu pui si ardei pentru a se rumeni si partea de sus.

Modalitatea de preparare se poate vedea in filmuletul de mai jos. Eu va doresc pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *