Quesadilla cu avocado, jalapeno si rosii

11 iunie 2015Diva in Bucatarie

Quesadilla cu avocado, jalapeno si rosii. 120 g branza cheddar (daca nu avem putem folosi cascaval sau mozzarella pentru pizza)

Din bucataria mexicana, aceasta reteta se adreseaza vegetarianilor sau celor care isi doresc o gustare fara carne. O putem manca la micul dejun, pe post de gustare sau poate deveni o cina lejera intr-o zi calduroasa de vara cand nu vrem sa tinem aragazul deschis prea mult.

INGREDIENTE:

(pentru 2 portii)

4 foi tortilla

1 avocado copt

2 linguri suc lamiae

100 ml apa

8 rosii cherry divers colorate

2 ardei tip jalapeno sau 1 ardei iute mare

cateva frunze de ceapa verde

4 linguri boabe de porumb din conserva

sare

piper

120 g branza cheddar (daca nu avem putem folosi cascaval sau mozzarella pentru pizza)

2 lingurite ulei

PREPARARE:

Curatam avocado de coaja, il taiem felii subtiri si il scufundam in apa cu lamaie pentru a nu oxida, apoi il punem pe o farfurie  pana taiem rosiile si ardeii rondele. Pe 2 foi tortilla aranjam avocado, rosii, porumb, ardeii si frunze de ceapa verde, asezonam cu sare si piper, apoi presaram branza rasa.

quesadilla-cu-avocado,-jalapeno-si-rosii---retete-mexicane-1quesadilla-cu-avocado,-jalapeno-si-rosii---retete-mexicane-2

Acoperim cu celelalte foi de tortilla. Ungem tigaia ca pentru clatite cu 1 lingurita ulei, punem quesadilla in tigaie, apasam usor cu mana si o lasam la foc mic in jur de 1 minut pe fiecare parte (pana se rumeneste putin). Procedam la fel si cu a doua quesadilla.

Mancam imediat.

Pofta buna!

Reteta incercata deLidia Gujan:

lidia-gujan-a.-jpg

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Un adevarat spectacol de culoare, banuiesc ca si gustul este pe masura. Trebuie incercat!

    p.s. pentru Jalapeno proaspeti nu ezitati sa ma contactati, sezonul incepe in luna iulie. Cayenne putin mai tarziu si prin sptembrie Habanero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *