Quesadilla picanta cu pui si sunca

3 iulie 2012Diva in Bucatarie

Quesadilla picanta cu pui si sunca. Quesadilla este cea mai buna idee pentru a pregati ceva bun, foarte rapid si gustos. Quesadilla cu pui si sunca este cea mai simpla reteta si o puteti adapta gusturilor voastre.

Quesadilla este cea mai buna idee pentru a pregati ceva bun, foarte rapid si gustos. Quesadilla cu pui si sunca este cea mai simpla reteta si o puteti adapta gusturilor voastre.

Avantajul este ca puteti folosi ce aveti prin frigider, puteti sa va jucati cu ingredientele dupa gust, cu conditia sa folositi si branza ce va topi si ajuta ca foile si umplutura sa se lipeasca intre ele.

Va recomand branza cheddar, dar daca nu aveti folositi mozzarella sau cascaval.

Copilul meu este mare fan quesadilla, asa ca o pregatesc destul de des si, asa cum spunema mai sus, ma joc cu ingredientele ce contin umplutura.

Pe post de gustare, mic dejun sau cina reteta de quesadilla picanta cu pui si sunca este perfecta si daca ar fi sa mai adaug acum ceva la ingrediente, as mai pune cateva boabe de porumb.

In cazul in care vreti ca reteta sa fie in ton cu preferintele mexicanilor puteti pune si boabe de fasole neagra fierte (din conserva).

Cred ca ar fi nu doar ceva mai colorata, dar ar completa perfect gustul final.

Nu trebuie sa fii expert in arta culinara ca sa pregatesti o quesadilla buna. Trebuie doar sa te prinzi cum si cat timp trebuie prajita – in functie de puterea arzatorului, de tigaie… stiti voi ce vreau sa spun.

Important este insa sosul pe care il veti avea langa quesadilla ( sos guacamole, salata guacamole sau salsa pico de gallo)

Va recomand si alte retete de quesadilla pregatite de mine:

  1. quesadilla cu legume
  2. quesadilla cu pui si ardei
  3. quesadilla caprese

Va recomand sa incercati reteta mea de quesadilla picanta cu pui si sunca si va promit ca nu veti regreta.

INGREDIENTE:

1/2 lingura ulei de floarea soarelui
1⁄4 de ardei rosu
1 ceapa verde
1/4 ardei iute taiat cuburi mici
100 g piept de pui la gratar sau fiert – taiat fasii
1 felie sunca slaba
100 g branza cheddar (gouda, cascaval, mozzarella)
2 tortilla (din supermarket)

PREPARARE:

pentru ca totul sa mearga rapid am ras branza, apoi am taiat pieptul de pui la gratar ce ramasese de la pranz.

Am uns tigaia cu putin ulei si am incins-o, fara sa las sa fumege uleiul. Am aranjat o tortilla in tigaie si am acoperit-o rapid cu jumatate din cantitatea de branza, peste care am pus ingredientele de umplutura: pui, sunca, ardei, ceapa verde, ardei iute.

Asa cum spuneam, daca vreti puneti si boabe de porumb sau boabe de fasole.

Toate acestea vor fi invelite cu restul de cheddar ras. Am aranjat apoi foaia a doua de tortilla.

Am apasat usor si am prajit prajim in jur de 1 minut pe fiecare parte.

Are nevoie de timp ca sa rumeneasca usor si sa se topeasca branza.

Qusadilla cu pui si sunca este tare buna! Se mananca imediat.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *