Patru aperitive rapide de vara
Patru aperitive rapide de vara
Patru aperitive rapide de vara
Pentru ca vara vrem sa stam cat mai departe de aragaz si cuptor am sa va aduc in atentie cele 4 retete pe care le-am pregatit alaturi de Anca Ionescu in proiectul „Gatesc cu prietenii”.
Retete potrivite pentru orice meniu festiv, aperitive rapide fara foc:
- rulouri de sunca cu salata de cruditati
- frigarui de rosii cu mozzarella
- hummus
- rulouri din lipie cu pasta de avocado si ton
Rulouri de sunca cu salata de cruditati
Pentru rulourile de sunca cu salata de cruditati folosim felii de sunca ce vor fi umplute cu salata realizata din morvov si telina (date prin razatoarea mica).
Se adauga mar ras (de preferat pe razatoarea mare pentru a lasa mai putin lichid) cu putin suc de lamaie (ce va impiedica oxidarea) , 1 catel mic de usturoi pisat, foarte putina sare si piper si iaurt grecesc.
Am ales iaurtul grecesc pentru ca ar fi de preferat sa evitam pe timpul verii maioneza.
La 2 linguri rase de morcov+ 2 linguri rase de telina+ 1 lingura mar ras (scurs de zeama) adaugam 2 lingurite iaurt gros (grecesc). Sucul de lamiae il punem peste mar si telina pentru ca acestea sa nu sis schimbe culoarea.
Nu vom pune foarte mult iaurt in salata pentru ca exista riscul ca acestea sa lase apa (atat marul cat si iaurtul in combinatie cu sarea). In ceea ce priveste marul, ar fi bine sa folosim un mar verde sau galben.
Marul folosit de mine (bot de iepure) s-a oxidat instantaneu in momentul in care a fost ras.
Punem salata pe felia de sunca, rulam, apoi putem taia pe jumatate.
Frigarui de rosii cu mozzarella.
Se pregatesc foarte usor. Avem nevoie de rosii cherry de 2 culori, frunze de busuioc, bilute de mozzarella, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.
Pentru a obtine acel gust „WoW” am un mic secret: taiem rosiile in jumatate, le punem intr-un castronel, apoi le marinam cu otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.
Amestecam si le lasam in jur de 5 minute sa prinda gust, apoi putem sa le montam pe betisoare mici de frigaruie.
Hummus
Este o reteta clasica, pregatita cu naut din conserva se pregateste in maxim 2 minute.
Punem nautul scurs (fara sa aruncam zeama), putina zeama de la naut (50 ml), suc de lamiae (1-2 linguri), tahini, 1 catei usturoi pisat, 1 lingura ulei masline si sare.
Punem toate ingredientele in vasul mixerului vertical, apoi il lasam pe acesta sa faca toata treaba. Punem hummusul in vase mici si decoram cu betisoare de legume.
Rulouri din lipie cu avocado si ton
Sunt abosult delicioase. Am pregatit si in trecut un astfel de rulou, iar pe acesta il gasiti aici.
La aceasta reteta am schimbat putin crema de avocado: 1/2 avocado mare (sau un avocado mic), fara miez si curatat de coaja, va fi pus in vasul mixerului cu 2-3 lingurite iaurt si 1 catel usturoi pisat, 1 lingurita suc lamaie si putina sare.
Mixam pana devine o crema fina ce va fi intinsa pe lipie. Peste aceasta punem tonul dintr-o conserva- scurs de ulei (sau suc propriu), 2-3 rosii chery taiate cubulate, 1/2 castravete mic tocat cuburi, cateva frunze de patrunjel verde.
Ar fi mers si o ceapa verde tocata marunt, dar eu am uitat sa o pun in live.
In timp ce am pregatit aceste aperitive, invitata mea ne-a povestit o multimer de lucruri interesante despre produsele electrocasnice de la Panasonic.
Astfel, am aflat despre faptul ca toate produsele electrocasnice au fost inspirate de bucataria washoku (una din cele mai gustoase si mai santoase bucatarii din lume, protejata de Unesco).
Eu va invit sa urmariti filmul de pe facebook si veti putea vedea atat modul in care am facut aceste aperitive, cat si toate informatiile utile oferite de Anca.
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.