Icre de fasole, reteta de post

6 martie 2018Diva in Bucatarie

Icre de fasole. Reteta icre de fasole. Icre din fasole reteta de post. Cum faci icre de fasole. Rreteta de icre din fasole. Icre fasole

icre de fasole V

Icre de fasole – o reteta simpla si gustoasa de post

O alternativa vegetala cu gust bun

Icrele de fasole sunt un preparat delicios si hranitor, pregatit din fasole fiarta, ulei, suc de lamaie si ceapa, ideal pentru perioadele de post sau pentru cei care urmeaza o dieta vegana. Numele provine de la modul de preparare, asemanator cu cel al icrelor de peste — prin incorporarea treptata a uleiului si a lamaii.

Un aperitiv rapid si sanatos

Aceasta crema fina de fasole se pregateste in doar cateva minute si poate fi servita ca aperitiv sau gustare usoara in orice moment al zilei. Daca folosesti fasole fiarta din conserva, vei economisi timp fara sa pierzi din savoare. Bogata in proteine, fibre si antioxidanti, fasolea ofera o alternativa sanatoasa celor care evita carnea, fiind usor de gasit pe tot parcursul anului.

Practica si versatila

Desi aminteste de fasolea batuta, aceasta reteta are un gust distinct si o textura mai aerata. Se poate servi pe paine proaspata sau prajita, in lipii ori alaturi de legume crude. Este una dintre acele retete simple care demonstreaza ca mancarea de post poate fi la fel de gustoasa si satisfacatoare ca orice alt preparat.

Alte retete cu boabe de fasole:

Va invit sa incercati reteta si daca o pregatiti va astept pozele, iar daca o veti distribui aveti multumirile mele anticipate.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru icre de fasole:

Ingrediente:

250 g fasole fiarta (din conserva in cazul de fata)

1/2 ceapa rosie mica

3 linguri ulei

15-20 ml suc lamaie

sare

Mod de preparare icre de fasole:

Va invit sa urmariti modul de preparare in format video. Mai jos gasiti explicatiile scrise.

Pasul 1: Fierberea si pregatirea fasolei

Daca folosesti fasole uscata, pune-o la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, apoi fierbe-o in mai multe ape, schimband lichidul de doua-trei ori pentru a elimina substantele care pot provoca disconfort digestiv. Dupa ce boabele s-au inmuiat bine si devin moi, scurge-le si lasa-le sa se racoreasca. Poti folosi si fasole fiarta din conserva pentru o varianta rapida — este la fel de potrivita, doar ca trebuie clatita foarte bine in apa rece.

Eu am ales varianta cu fasole din conserva.

Pasul 2: Pasarea si formarea bazei

Pune fasolea intr-un bol adanc si paseaz-o cu un blender vertical sau cu un robot de bucatarie pana devine o crema fina si omogena. Daca este nevoie, adauga o lingura-doua de apa sau de lichid in care a fiert fasolea, pentru a obtine consistenta potrivita. Este important ca pasta sa fie neteda, fara bucati intregi, pentru ca rezultatul final sa fie catifelat si aerat. Compozitia trebuie sa fie usor moale si fina.

In continuare am tocat ceapa rosie cat mai fin.

Pasul 3: Incorporarea uleiului si a lamaii

Asemeni icrelor traditionale, adauga treptat uleiul, in timp ce mixezi continuu. Toarna-l putin cate putin, pentru ca pasta sa se lege si sa capete un aspect lucios. Cand textura devine usor spumoasa, adauga sucul de lamaie, care ii ofera prospetime si echilibru de gust. Poti ajusta cantitatea de ulei sau lamaie in functie de preferinte, pana obtii aroma perfecta.

Pasul 3: Incorporarea uleiului si a lamaii

Amesteca ceapa rosie cu crema de fasole, folosind o spatula, nu blenderul, pentru a pastra textura placuta. Potriveste de sare si, daca doresti, adauga un praf fin de piper. Icrele de fasole se pot servi imediat, insa sunt si mai gustoase dupa ce stau la rece 30 de minute, timp in care aromele se intrepatrund frumos.

Sfat util

Serveste icrele de fasole pe felii de paine prajita, decorate cu rondele de ceapa, masline sau felii subtiri de lamaie. Sunt excelente la mic dejun, ca aperitiv la mesele de post sau ca gustare rapida si sanatoasa.

Se poate pastra la rece cateva ore sau pana a doua zi.

In 5 minute gustarea este gata!

Spor la pregatit icre de fasole si pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. imi ploua in gura pe masura ce citesc toate retele care mi se par apetisante si credeti-ma sunt o multime de pe acest site

    1. Mama mea păstra cojile de la fasolea dată prin sită și le pregătea precum icrele și le spune ICRE DE ARAC . Și trebuie să știți că sunt gustoase și SĂȚIOASE . Poftă bună și sărbători feicite .

  2. Îmi place și mie ,dar de câte ori am luat conserve , fasolea deși fiarta avea cojile. tari și se simțeau în pasta de fasole . Așa ca m-am jurat ca o sa fierb eu fasolea la oala cu presiune , deși e mai multa munca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *