Chiftelute gratinate in sos de rosii

9 februarie 2017Diva in Bucatarie

Chiftelute gratinate in sos de rosii. Chiftelute gratinate. Reteta de chiftelute gratinate. Chiftelute la cuptor

Chiftelute gratinate in sos de rosii

Chiftelutele gratinate in sos de rosii sunt un preparat simplu si delicios, plin de arome si gust bun.

Este genul de reteta care iti aduce aminte de mesele pregatite de mama, dar cu o nota moderna.

Daca iubesti retetele clasice, precum chiftelutele gratinate sau pui alla parmigiana, o sa iubesti si aceasta reteta.

Le-am pregatit avand ca inspiratie reteta clatitelor cu doua sosuri prezentata aici. Pot spune cu mana pe inima ca au avut  succes, caci nu mi-a ramas nimic.

De ce merita sa incerci reteta

Pe langa faptul ca se pregatesc usor, aceste chiftelute gratinate in sos de rosii sunt perfecte pentru masa in familie, dar si pentru moentele cand iti doresti ceva bun si satios.

Sfaturi

Foloseste sos de rosii de calitate – fie de casa, fie unul simplu sar aromatizat.

Mozzarella poate fi inlocuita cu cascaval sau branza cheddar.

Pentru un plus de prospetime poti adauga frunze de busuioc proaspat inainte de servire.

Pentru carne alege un amestec de vita si porc- asigura gust bun si textura suculenta.

Ai nevoie de tigaie antiaderenta pentru prajire.

pentru gratinare foloseste branza in strat generos. Va fosrma o crusta aurie, apetisanta.

Alte retete de chiftelute:

  1. chiftelute grecesti cu sos de rosii,
  2. chiftelute din dovlecei cu telemea,
  3. spaghetti cu chiftelute si si sos de rosii,
  4. chiftelute cu legume la cuptor.

Daca vreti sa pregatiti si alte retete de gratin gasiti aici o colectie mare.

chiftelute gratinate o diva in bucatarie

Acum ma grabesc sa va las lista de ingrediente si modul de preparare prezentat in imagini, pas cu pas, pentru chiftelute gratinate in sos de rosii.

INGREDIENTE:

Pentru 21-24 chiftelute:

500 g carne tocata in amestec porc+vita

1 ceapa medie tocata marunt

un cartof mic ras – aprox 90g

1 felie mica paine – 30 g – inmuiata in apa

1 ou

cateva fire de marar

2 catei usturoi pisati

sare

piper

100 g faina pentru tapetare

ulei pentru prajit

Pentru sos rosii:

400 g rosii intregi decojite

1 ceapa  mare tocata marunt

2 linguri ulei

2 catei usturoi pisati

1 lingurita zahar

sare

piper

1 lingurita oregano uscat

Pentru gratinare:

200 g mozzarella rasa

cateva fire patrunjel pentru decor

MOD DE PREPARARE:

Pregatire chiftelute

Amestecam carnea tocata cu cartoful ras, painea inmuiata, 1 ou, sare, piper, marar tocat. Luam aproximativ o lingura din compozitie si o modelam sub forma de bila, apoi o tavalim prin faina.

Procedam astfel cu toata cantitatea de carne.

chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-1chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-2

Prajire chiftelute si pregatire sos

In acest moment putem porni cuptorul la 200°C, astfel incat pregatirea retetei sa aiba continuitate.

Prajim chiftelutele in ulei incins, la foc mic, pana se rumesc pe toate partile. Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de faina.

In alta tigaie calim ceapa, apoi adaugam rosiile pasate, sare, piper, oregano, zahar si usturoi pisat.

Fierbem sosul la foc mic pana devine mai gros.

chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-3chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-4

Coacere

Mutam sosul intr-un vas termorezistent, acoperim cu mozzarella rasa si lasam in cuptor pana se topeste mozzarella.

chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-5chiftelute-gratinate-in-sos-de-rosii-6s

Scoatem vasul din cuptor, presaram patrunjelul verde si putem manca.

Pofta buna!

Eu cred ca veti incerca reteta, asa ca va astept pozele. Daca o distribuiti va multumesc! 🙂

Multumesc, draga Anca Arsenie! Arata apetisant chiftelutele tale!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *