Cupcakes Bounty
Cupcakes Bounty. Briose Bounty umplute cu cocos si ciocolata
Cupcakes Bounty – prajiturele mega delicioase pentru petrecerile celor mici sau pentru candy baruri la petrecerile celor mari.
Parerea mea este ca pregatirea lor se impunea dupa ce am pregatit batoane Bounty de casa sau prajitura Bounty.
Si as mai spune ca sunt perfecte!
Toti cei care adora ciolata si nuca de cocos vor indragi si aceasta reteta.
Cand spui Bounty te gandesti la miezul de nuca de cocos imbracat in ciocolata, iar briosele acestea sunt exact ceea ce trebuie.
Pentru cei care nu stiu ce se ascunde in interiorul acestor mici briose, surpriza va fi extrem de placuta.
Dar, am nevoie si de confirmarea voastra, asa ca va invit sa le incercati.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cupcakes Bounty.
INGREDIENTE:
(pentru 12 buc. mici )
120 g faina
1 varf cutit sare
1/2 lingurita praf de copt
1 ou
60 g zahar pudra
1/2 lingurita extract de vanilie (sau esenta naturala de vanilie)
30 g nuca de cocos
8 g pudra de cacao neagra
50 g ciocolata neagra
1 lingura lapte
60 ml lapte de cocos
2 lingurite cafea
40 g unt topit si racit
6 batoane Bounty – cumparate
Pentru topping:
50 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
1 lingura lapte
50 ml frisca lichida
30 g unt
2 linguri nuca de cocos
PREPARARE:
Intr-un bol amestecam oul cu zaharul pudra si extractul de vanilie. In alt vas amestecam faina cu praful de copt si sarea, apoi le incorporam.
Turnam untul topit si racit amestecat in prealabil cu laptele de cocos, apoi adaugam ciocolata topita la baine marie cu o lingura lapte, cafeaua si nuca de cocos. Cafeaua nu este obligatorie, putem pune lapte cocos in locul acesteia. Eu am vrut sa accentuez gustul ciocolatei. 🙂
Dupa ce omogenizam compozitia punem aluat in formele de briose tapetate cu hartie de copt. In mijlocul fiecaruia punem 1/2 baton mic bounty. Le coacem 20-25 minute (in funtie de cuptorul din dotare), apoi le scoatem pe un gratar sa se raceasca.
Cat timp de coc briosele cu Bounty noi pregatim topping-ul: topim la microunde ciocolata cu lapte si cea neagra impreuna cu 1 lingura lapte, amestecam rapid cand se topeste, apoi adaugam untul. Cand s-a racit complet incorporam frisca mixata pana s-a intarit si omogenizam compozitia. Impartim crema in mod egal, o intindem frumos si presaram nuca de cocos.
Surpriza va fi foarte placuta, asa ca va invit sa le faceti o bucurie copiilor, dar si celor mari 🙂 – recunosc printre ei si cativa care refuza sa se maturizeze. 🙂 ))
Daca le pregatiti va astept pozele. Daca dati un share va multumesc anticipat! 🙂
Iata cat de frumoase i-au iesit dnei Ileana Paslaru:
Mi-a spus ca sunt „Cele mai bune briose facute vreodata!” Multumesc!!