Ciorba de porc cu orez

13 februarie 2017Diva in Bucatarie

Ciorba de porc cu orez. Ciorba de porc cu orez este perfecta pentru a ne incalzi intr-o zi friguroasa de iarna.

Ciorba de porc cu orez este perfecta pentru a ne incalzi intr-o zi friguroasa de iarna.

INGREDIENTE:

600-700 g carne de porc slaba

2-3 linguri ulei

1 ceapa mare

2 morcovi mari

1/2 ardei gras rosu

1 pastarnac mic

1 felie telina

1/2 gulie

200 ml suc gros de rosii (pasata)

1.2 l apa

1 l zeama de varza acra

cateva fire de leustean uscat ( sau 1 lingura daca este din plic)

150 g orez fiert separat

sare

1/2 lingurita boabe de piper

PREPARARE:

Calim pentru inceput ceapa tocata marunt, apoi restul de legume tocate cuburi sau rondele – gulia si telina le lasam intregi si le scoatem cand ciorba este gata. Adaugam carnea taiata in cuburi de marime potrivita si calim pana isi schimba culoarea.

ciorba-porc-cu-orez-1ciorba-porc-cu-orez-2

Turnam apa si fierbem la foc mic, luand spuma de cate ori este nevoie. Punem la fiert si boabele de piper. Cand carnea si legumele sunt fierte adaugam zeama de varza fiarta in prealabil, frunzele de leustean si continuam sa fierbem la foc mic inca 5 minute. Cu 2 minute inainte de a opri focul punem in oala orezul fiert separat si scurs. Sare adaugam aproape de final, in functie de cat de sarata este zeama de varza.

ciorba-porc-cu-orez-3ciorba-porc-cu-orez-4

Este perfecta pentru a ne incalzi la pranz.

Va doresc pofta buna si voua!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *