Negresa cu banane – reteta diabetici
Negresa cu banane
In ultima vreme am avut cateva cereri de retete de la persoane care sufera de diabet sau care isi doresc prajituri fara zahar. Cel mai mult imi place sa folosesc zaharul de cocos pentru a inlocui zaharul tos. Este singurul care pastreaza gustul prajiturilor clasice, este natural si are un indice glicemic mic (30) – atat cat are un grepfruit sau o mandarina. In Asia este folosit de cateva mii de ani si aduce un aport de zinc, fier, magneziu si complex de vitamina B.
Negresa cu banane – reteta pentru diabetici – este foarte buna. Fara pic de modestie as spune ca am pregatit o prajitura absolut delicioasa. Alte retete pentru diabetici pregatite anterior: pasca dieteticasau chec cu pudra de roscove.
Iata cat de simplu se face:
INGREDIENTE:
(pentru o forma cu diametrul de 20cm sau 20*20cm)
1 banana mare – 150 g fara coaja
100 ml lapte de cocos
50 g ciocolata neagra fara zahar
50 g zahar de cocos sau inlocuitor de zahar
15 g cacao fara zahar
2 oua marime medie
50 g faina de migdale
80 g faina integrala
1/4 lingurita scortisoara
5 g praf de copt
1/2 lingurita esenta de rom
30 g nuci tocate la cutit
PREPARARE:
Incalzim laptele de cocos cu ciocolata si zaharul de cocos pana dizolvam zaharul si topim ciocolata. Adaugam banana si cacao. Putem sa pasam banana inainte de a fi pusa in compozitie.
Turnam oualele batute in prealabil, esenta de rom, apoi incorporam faina integrala, cea din migdale, scortisoara si praful de copt.
Punem nuca tocata, amestecam pana omogenizam compozitia, apoi o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem negresa cu banane timp de 20-25 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca pe un gratar, apoi putem sa o taiem in cuburi.
Daca pregatiti aceasta negresa cu banane va astept pozele. Daca dati un share va multumesc anticipat! 🙂
Sa fiti sanatosi!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.