fbpx

RETETE RECENTE

PAINE INTEGRALA PENTRU DIABETICI

February 15, 2017 | CATEGORIA

paine-cu-faina-integrala-reteta-pentru-diabetici-A

Paine cu faina integrala pentru persoanele care sufera de diabet – o reteta ce poate veni in ajutorul persoanelor care trebuie sa isi tina glicemia sub control.

Paine cu faina integrala, foarte sanatoasa si foarte rapid de pregatit, este perfecta pentru cei care au diabet sau cei care sunt la dieta. Avem nevoie de maxim 5 minute pentru a pune aluatul in tava si apoi o punem sa se coaca. Nu are nevoie de framantare sau timp de dospire.

Painea din faina integrala are mai multe viatmine, minerale si fibre, fiind de o calitate superioara painii din faina alba.

Diabetul este o boala ce poate afecta orice grupa de varsta si, din pacate, este nevindecabila. In familia mea, din partea tatalui multi au avut diabet. Tatal, matusa, bunicul si varul meu.

Imi fac probleme, caci este posibil sa mostenesc si eu, asa ca aceasta problema ma intereseaza in mod direct si o tratez cu maxima importanta.

Painea cu faina integrala pentru diabetici vine in ajutorul celor care au un regim alimentar drastic, dar vine la pachet si cu recomandarea de a face putina miscare.

Reteta aceasta o pregatea mama pe vremuri pentru tata. O primise chiar de la doctorul care ii descoperise diabetul tatalui meu. Desi avea aceasta boala, tatal meu nu tinea niciodata regim. Ma speria cate bomboane manca in timpul meciurilor. Asa cum unii mananca seminte, el manca bomboane. O punga mare! Nici noi copiii nu apucam sa mancam mai mult de 1-2 bucati.

Mama incerca sa ii puna pe masa alimente sanatoase. Inventa ca scuza faptul ca nu a mai gasit paine alba, desi noi stateam vizavi de fabrica de paine Titan, iar painea nu a lipsit niciodata din casa, nici pe vremurile comuniste, cand in restul tarii aceasta avea painea rationalizata pe cartela.

Daca aveti nevoie de o reteta de paine cu faina integrala pentru diabet, sper ca veti apela la reteta mamei mele.

 

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru paine cu faina integrala pentru diabetici:

INGREDIENTE:

500 g faina integrala

25 g drojdie proaspata

500 ml apa calduta

30 ml ulei de masline

20 g sare

90-100 g seminte (dovleac, floarea soarelui, susan)

PREPARARE:

Pentru a pregati paine integrala pentru diabetici trebuie sa punem faina cu drojdia, apoi adaugam apa calda.

paine-cu-faina-integrala-reteta-pentru-diabetici-1paine-cu-faina-integrala-reteta-pentru-diabetici-2

Adaugam sarea, uleiul, amestecam cu un cutit sau o lingura, apoi punem semintele si amestecam doar cat este nevoie sa omogenizam compozitia.

paine-cu-faina-integrala-reteta-pentru-diabetici-3paine-cu-faina-integrala-reteta-pentru-diabetici-4

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si optional putem sa decoram painea cu seminte (susan negru si dovleac).

Coacem painea integrala pentru diabetici in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 50-60 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare), apoi o lasam pe un gratar sa se raceasca.

paine-cu-faina-integrala-reteta-pentru-diabetici-5paine-cu-faina-integrala-reteta-pentru-diabetici-6

Sa aveti pofta!

Si sa fiti sanatosi! 🙂

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *