Biscuiti cu faina integrala – reteta pentru diabetici

16 februarie 2017Diva in Bucatarie

Biscuiti cu faina integrala – reteta pentru diabetici. Incorporam untul, mixand usor. Punem coaja rasa de portocale, esenta de rom.

Biscuiti cu faina integrala, pregatiti fara zahar, cu un gem indulcit natural cu must sau alte gemuri dietetice, sunt deliciosi. Reteta aceasta este perfecta si pentru cei care au renuntat la zahar sau sunt la dieta.Daca aveti diabet nu trebuie sa renuntati la deserturi, acesti biscuiti vor fi un rasfat perfect langa ceasca de cafea. Reteta aceasta merge foarte bine si pentru copiii.

Ingredientebiscuiti cu faina integrala:

1 ou

30 ml lapte cocos

13 g stevia – GERBLE GLUCOREGUL

150 g unt la temperatura camerei

1/2 lingurita esenta rom

coja rasa de portocale

60 ml suc proaspat portocale

1 lingurita rasa praf de copt

300 g faina integrala

100-120 g gem dietetic fara zahar – gem de afine St. Dalfour

Mod de prepararebiscuiti cu faina integrala:

Mixam oul cu un varf cutit sare pana devine ca o spuma si isi dubleza volumul, apoi adaugam laptele de cocos si sucul de portocale. Cantitatea de lapte este foarte mica, asa ca poate fi inlocuit cu apa sau lapte semidegresat, fara sa fie nevoie sa cheltuim bani multi doar pentru aceasta reteta. In acest moment putem sa adaugam stevia.

biscuiti-dietetici-cu-gem-1biscuiti-dietetici-cu-gem-2

Incorporam untul, mixand usor. Punem coaja rasa de portocale, esenta de rom.

biscuiti-dietetici-cu-gem-3biscuiti-dietetici-cu-gem-4

Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin aluatul pentru a obtine o compozitie omogena, apoi il punem in congelator 30 minute. Dupa acest interval de timp intindem aluatul si decupam biscuiti in numar par, astfel incat jumatate din acestia sa fie redecupati in mijloc. Aluatul ramas pe margini il refolosim pentru a obtine alti biscuiti (il intindem iar si decupam).

biscuiti-dietetici-cu-gem-5biscuiti-dietetici-cu-gem-6

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-15 minute (in functie de grosimea aluatului si de puterea cuptorului). Vom sti ca sunt gata cand sunt usor aramii pe fund. Ii lasam sa se raceasca, ungem cu gem si lipim cate 2 bucati.

Sunt deliciosi!

Chiar si cei care nu au diabet, dar sunt la dieta ii pot incerca.

biscuiti-reteta-diabetici-A

Daca ii incercati si va plac va astept pozele, iar daca veti distribui reteta va multumesc anticipat.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *