Pasca dietetica
Pasca dietetica

Am primit foarte multe cereri de a posta retete dietetice, asa ca invitatia celor de la Green Sugar a venit la fix pentru a veni in intimpinarea rugamintilor.
Cei care nu folosesc zahar in alimentatie din motive medicale sau pentru ca isi doresc o alimentatie fara zahar vor putea avea un desert bun si usor de pregatit, un fel de cheesecake, pe care il pot folosi ca pasca pentru sarbatorile Pascale.
Ingrediente:
Pentru blat:
150 g branza de vaci
50 g indulcitor pulbere Green Sugar
1 ou
200 g faina
20 g praf de cacao
2 lingurite praf de copt
Pentru crema de branza:
850 g branza de vaci
70 g indulcitor pulbere Green Sugar
3 oua (separam albuasul de galbenus) + 1 galbenus
1 praf de sare
50 g faina
15 g amidon
20 g gris
1 lingurita extract de vanilie (putem folosi si esenta vanilie)
1 lingurita esenta portocale
Mod de preparare pasca dietetica:
Pregatim blatul amestecand toate ingredientele cu mana, apoi intindem blatul in tava tapetata cu hartie de copt si intindem, incercand sa ridicam putin si pe pereti.
In functie de cat de scursa este branza acesta poate fi lipicios si se va intinde greu, dar cu rabdare rezolvam situatia.
Pentru crema de branza incepem cu albusurile, ce vor fi mixate cu un praf de sare, pana se intaresc.
In acest timp, amestecam branza de vaci cu indulcitor, galbenusuri, faina, amidon, gris, extract de vanilie si esenta de portocale.
Incorporam apoi albusrile batute spuma tare, amestecand de jos in sus.
Turnam crema de branza peste blat si coacem primele 15 minute la 180°C apoi o ora la 160°C.
Cand scoatem tava din cuptor pasca noastra va fi umflata, dar va da putin inapoi.
O lasam sa se raceasca primele 30 minute in tava, apoi o scoatem si o lasam pe un gratar, astfel incat sa nu se formeze condens.
Cand o mancam putem sa mai presam putin indulcitor pudra sau folosim un topping de dulceata dietetica.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.