Prajitura Bounty / Bounty bars
Prajitura Bounty / Bounty bars. Reteta de Prajitura Bounty de casa cu blat pufos, crema de gris cu cocos si glazura de ciocolata.

Reteta de Prajitura Bounty de casa este una si cele mai simple si mai usor de facut. Are blat pufos, crema de gris cu cocos si glazura de ciocolata.
Daca iubesti nuca de cocos si ciocolata vei iubi si aceasta prajitura.
Daca vrei sa vezi cum se pregatesc batoanele de ciocolata Bounty, poti citi reteta daca apesi aici.
O alta prajitura, ce aduce foarte mult cu aceasta, gasesti daca apesi aici.
Pe blog mai gasesti si cupcakes Bounty sau o budinca de orez Bounty (reteta de post).
Pentru zile speciale pregatim deserturi speciale.
Un desert spactaculos cu nuca de cocos, foarte apreciat de toti cei care l-au incercat este Tortul Raffaello.
Cred ca si prajitura aceasta merita sa fie transformata in tort.
Pentru mine este important si cum servesc prajiturile celor dragi, asa ca am ales un serviciu special de farfurii pictate manual de o buna prietena Alina.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura Bounty (Cuburi Bounty / Bounty Bars):
INGREDIENTE:
(pentru tava 23*28 cm)
Pentru blat:
200 g faina
200 g zahar
200 g unt
4 oua
4 linguri pudra de cacao neagra
1 plic praf de copt
1 praf de sare
3 linguri de lapte
1/4 lingurita esenta de rom
Pentru crema:
500 ml lapte
6 linguri gris
200 g unt
200 g zahar
250 g nuca de cocos
Pentru glazura:
200 g ciocolata
3 linguri de lapte
PREPARARE:
Pentru inceput mixam untul cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam laptele, romul, apoi ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si cacao. Omogenizam compozitia.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 minute (pana trece testul cu scobitoarea).
Il scoatem si il lasam pe un grilaj sa se raceasca.
Pentru crema fierbem laptele cu zaharul si grisul (asa cum procedam la grisul cu lapte). Luam de pe foc cand consistenta eset groasa si lasam sa se raceasca. Adaugam untul si nuca de cocos si mixam bine.
Intindem crema racita peste blat (si acesta s-a racit intre timp).
Topim ciocolata la baine marie cu 3 linguri de lapte, apoi o turnam peste crema (pornind din centru) si intindem frumos. Lasam sa se raceasca, apoi putem taia in cuburi si servim.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Iti las mai jos reteta de prajitura rapida cu mascarpone si ciocolata.
Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.
Ce bine arata, perfect! Pupici
Foarte buna, am facut-o si eu , si imi place mult!!
Imi palce mult acesta prajitura!
Imi plac prajiturile cu cocos si a ta cred ca-i tare buna. Astept sa postezi si prajitura cu struguri, te sarut!
Super prajitura, imi place foarte mult cum a iesit! Te pup cu drag!
Ce-as mai sta pe terasa, cu o ceasca de cafea si-o prajitura d-asta.. 🙂
Pup
Nu merge sa printez nici o reteta nici sa o trimit pe mail:(
eu am verificat si merge! Doar ca pe email se trimite link-ul nu textul retetei… Iar print-ul merge.
Mamaaaa, ce mai praji:) Ai atatea tentatii aici pe blog ca nici nu mai stiu ce sa aleg:) Te rog spune mi ce dimensiuni are tava:) PUPICI
Multuymesc, Miha! Tava are 23*28 cm. Te pup si sarbatori fericite!
Buna, as vrea sa fac aceasta prajiturica insa nu stiu dimensiunea tavii, daca ma poti ajuta…Multumesc!
22*28 cm
Arata super . Se poate face si fara ciocolata ?
Acuma o fac si eu sper sa imi iasa piticul meu e inebunit dupa cocos
Se face usor, ma gandesc ca trebuie sa iasa.
Mi_a iesit prajitura vai e bestiala super buna
Am făcut o si eu.
A fost buna , dar blatul mi s a parut un pic mai …tare. nu stiu de ce, am respectat reteta.
Data viitoare o sa pun mai putina faina sa vad cum o iesi..