Budinca de orez Bounty – fara coacere – de post

26 februarie 2021Diva in Bucatarie

Budinca de orez Bounty – fara coacere – de post. Reteta budinca de orez de post.

Budinca de orez Bounty. Reteta budinca de orez Bounty. Cum se face budinca de orez de post. Cea mai buna budinca de orez Bounty. 

Budinca de orez Bounty – fara coacere – reteta de post – este o budinca de orez cu lapte vegetal, fulgi de nuca de cocos si ciocolata neagra (bio). Poate fi o idee de desert, mic dejun, dar nu refuz o portie pe post de cina.

Budinca de orez cu lapte si nuca de cocos este un desert cremos, delicios si versatil, putand fi transformat de fiecare data intr-un desert nou adaugand diverse ingrediente.

Asa am ajuns si la aceasta reteta, insipratie fiind un baton de ciocolata Bounty uitat prin dulap. Il puteti face in casa foarte rapid si foarte usor, iar retetaeste aici. 

Fiecare ingredient din acest desert are un rol important. In primul rand laptele.

Am ales un tip de lapte vegetal care sa se potriveasca cu ingredientele pe care le-am folosit, asa ca laptele cu orez si cocos a fost fix ceea ce cautam. Daca nu tineti post sau nu aveti un stil de viata vegan puteti folosi laptele preferat.

Batoanele bounty au o crema de cocos imbracata in ciocolata, asa ca in budinca de orez bounty am pus ciocolata pentru a pastra aceeasi tema.

Pentru a face orez cu lapte puteti folosi orez cu bobul rotund, dar poate fi inlocuit si de orez cu bobul lung.

Timpul de fierbere al orezului este indicat pe punga sau cutie. Incercati sa nu fierbeti excesiv orezul, ca sa nu obtineti un terci. Acesta trebuie sa raman al-dente si chiar daca vi se pare ca atunci cand opriti focul este prea mult lichid, nu va temeti caci acesta va fi absorbit in 10-15 minute.

Eu nu spal orezul in multe ape pentru ca vreau sa pastrez amidonul din boabe, ce aduce cremozitate si consistenta. Clatit o singura data este suficient.

Atunci cand fac orez cu lapte integral nu folosesc apa pentru fierberea orezului, dar am observat ca in retetele cu lapte vegetal orezul este mai cremos daca la inceput fierbe in apa.

Pentru aroma am folosit zahar vanilat Bourbon si esenta naturala de vanilie. In budinca de orez Bounty nu merg arome de portocala, lamaie, rom sau scortisoara.

Zaharul trebuie sa fie alb. Zaharul brun sau cel de cocos ar colora desertul si nu se va pastra ideea de straturi in culori alb si maro.

Budinca de orez Bounty – reteta de post – se face rapid si foarte usor. Imi place sa o mananc cand este usor calduta, dar poate fi pastrata si in frigider.

Daca vreti sa pregatiti orez cu lapte de post va invit sa incercati reteta de „risotto dulce”. O puteti citi daca apasati aici.

Toate retetele de desert de post le-am strans intr-o singura postare. O puteti vedea daca apasati aici. 

Budinca delicioasa de orez la cuptor, cu lapte ingral, este una din retetele copilariei mele (diferit este faptul ca mama folosea branza de vaci sau urda de la tara). O puteti citi daca apasati aici. 

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru Budinca de Orez Bounty – reteta de post – fara coacere:

INGREDIENTE:

(Pentru 4 portii – pahare de 300 ml )

220 g orez cu bob lung

250 ml apa

1/4 lingurita sare

1 l lapte de orez cu cocos (sau orice alt tip de lapte vegetal)

80-100 g zahar

1 plic zahar vanilat Bourbon

1 lingurita esenta naturala vanilie

80 g fulgi de nuca de cocos

200 g crema de cocos bio

80 g ciocolata neagra – bio

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana astfel incat totul sa mearga rapid. Am pu sorezul intr-o sita si l-am clatit putin sub jet de apa.

Am pus apa la fiert. Cand a dat in clocot am adaugat orezul. Am lasat sa fiarba pana cand aceasta s-a evaporat.

Am adaugat zaharul si sarea, apoi am turnat laptele.

Am adaugat si zaharrl vanilat Bourbon, apoi esenta de vanilie. Pe punga orezului meu timpul indicat de fierbere era de 18 minute.

Am lasat sa fiarba 15 minute, apoi am adaugat fulgii de nuca de cocos.

Am turnat si crema de cocos. Aceasta are aceeasi consistenta cu smantana grasa acra.

Avand in vedere faptul ca aceasta a oprit fierberea, fiind rece, am cronometrat restul timpului de stat de foc din momentul in care a inceput iar sa fiarba.

Cand au trecut cele 3 minute am oprit focul. Am scos 500 g din orezul cu lapte si cocos in alt vas. Am topit la bain-marie ciocolata neagra si am pus-o in vasul cu mai putin orez.

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am montat desertul in pahare.

Am pus cate 1 lingura varfuita de orez cu lapte, cocos si ciocolata in fiecare pahar. Daca aveti pahare cilindrice puteti imparti cantitatea de orez cu ciocolata in 8 parti egale, in asa fel incat straturile sa aiba aceeasi inaltime.

Am nivelat cu o lingurita cu maner lung, apoi am impartit orezul cu nuca de cocos in pahare, tinand cont ca nu trebuie sa le umplu, caci in partea superioara urma sa pun restul de orez cu lapte si ciocolata.

Am decorat cu fulgi de nuca de cocos.

Eu nu am rezistat in fata acestui desert si l-am mancat caldut.

Budinca de orez Bounty este delicioasa si satioasa. Nu am mai avut nevoie de cina.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *