Prajitura Raffaello fara coacere

28 februarie 2021Diva in Bucatarie

Prajitura Raffello fara coacere

Prajitura Raffaello fara coacere, cea mai simpla si mai gustoasa prajitura cu nuca de cocos

Prajitura Raffello fara coacere este delicioasa, rapida si foarte usor de pregatit. Este o prajitura fina si delicata, o textura frumoasa, cu gust de nuca de cocos, inspirata de bomboanele pe care toata lumea le adora.

Prajitura aceasta pe cat de repede se face, pe atat de repede se termina!

In aceste zile cand vremea oscileaza intre caldura placuta a primaverii si temperaturile scazute cu vant ce ma goneste in casa, am ales sa pregatesc o prajitura „ninsa” cu fulgi de nuca de cocos.

Are o prezentare frumoasa, asa ca mama si-a dorit ca aceasta sa fie tortul pentru ziua ei si sa nu mai fac nimic altceva. Ma gandesc ca o puteti face si voi pentru ca martisorul sa va fie dulce.

Prajitura Raffaello fara coacere se face atat de usor, incat si copiii ar putea sa o pregateasca pentru mamele lor, iar domnii ar putea sa le faca o surpriza frumoasa iubitelor sau sotiilor.

Nu am ce tipsuri sa va las, pentru ca totul este mult prea simplu. Daca ati facut tiramisu cu crema de mascarpone fara oua, ei bine cam despre acest lucru este vorba si in aceasta prajitura.

Prajitura Raffaello fara coacere este o idee buna si pentru cei care sunt incepatori in ale gatitului, fiind una din cele mai simple prajituri, ever!

Ingredientele sunt simple, usor de procurat, din orice supermarket. Nu aveti nevoie de gelatina pentru aceasta prajitura.

Puteti sa o adaptati gusturilor voastre adaugand  ciocolata alba topita in crema, iar zaharul poate fi inlocuit de indulcitor. Daca aveti esenta sau extract de nuca de cocos puteti folosi dupa gust.

Iubitorii gustului de cocos se vor indragosti de aceasta prajitura.

Reteta de tort Raffaello, in varianta clasica, o puteti citi daca apasati aici. Dac vreti sa pregatiti bomboane Raffello am pentru voi doua retete. Apasati pe titlurile retetelor si veti fi redictionati catre acestea:

Mai multe retete de desert cu nuca de cocos (retete de tort, prajituri cu sau fara coacere, cozonac) puteti gasi intr-o singura postare, daca apasati aici.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura Raffello fara coacere – Tort Raffaello fara coacere:

Ingrediente prajitura Raffaello fara coacere:

(tava 30*15 cm  – 8 portii )

aprox. 300 g piscoturi

250 ml lapte

2 linguri lichior ciocolata

500 g mascarpone

120 g zahar pudra

300 ml smantana pentru frisca – min.30%

40 g nuca de cocos

Pentru decor prajitura Raffaello fara coacere:

2 linguri din crema de mai sus

300 ml smantana pentru frisca

30 g zahar pudra

3 linguri fulgi nuca cocos

8 bomboane Raffaello

Mod de preparare prajitura Raffaello fara coacere:

Pentru a pregati prajitura Raffaello fara coacere am realizat pentru inceput crema.

Am mixat crema mascarpone cu 100 g zahar pudra in jur de 20-30 secunde, doar cat sa se omogenizeze.

In alt bol am mixat smantana pentru frisca pana a devenit o crema cu consistenta tare.

Trebuie sa aveti grija sa nu mixati prea mult ca sa nu devina unt.

Am adaugat frisca in crema de mascarpone in trei transe, mixand de fiecare data pana la omogenizare.

Am adaugat 1 lingura lichior de ciocolata si nuca de cocos si am amestecat bine.

Am pus intr-un bol 2 linguri din crema obtinuta pentru decorul final.

Am trecut al asamblarea prajiturii. Am pus intr-un bol laptele si 1 lingura lichior de ciocolata.

Am tapetat forma cu folie alimetara si am avut grija sa las marginile mai lungi, astfel incat sa scot usor din tava prajitura Raffaello fara coacere.

Am inmuiat piscoturile in lapte pret de 1 secunda, urmand sa le pun imediat in tava.

Dupa ce am realizat primul strat l-am acoperit cu jumatate din crema.

Am continuat sa pun  piscoturi si al doilea strat de crema, apoi ultimul strat de piscoturi.

Pe acesta l-am apasat foarte usor cu mana, ca sa fiu sigura ca le lipeste bine de crema, acesta fiind baza viitoarei prajituri.

Servire prajitura Raffaello fara coacere:

Am lasat prajitura Raffaello fara coacere in frigider peste noapte, apoi am scos-o din forma ajuatandu-ma de marginile foliei alimentare. Pentru ca menvrara de intoarcere a acesteia pe platou la 180° (rasucire cu fundul in sus) sa se faca usor am pus-o pe un tocator de plastic.

Am pus viitorul platou peste prajitura si am rasucit-o rapid, astfel incat greutatea platoului sa nu o apese si sa ii strice forma.

In acest moment am trecut la decorarea ei. Am intins restul de crema peste stratul superior de piscoturi.

Am mixat smantana pentru frisca cu zahar pudra pana a devenit o crema groasa, apoi am „imbracat” prajitura cu aceasta.

Pentru decor am folosit fulgi de nuca de cocos si  bomboane Raffaello.

Sper ca veti incerca aceasta prajitura Raffaello fara coacere, caci este super delicioasa si se face rapid si usor.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Ioana a pregatit reteta si i-a placut!

Print

Distribuie pe:

10 răspunsuri

  1. Va mulțumesc mult! Aseară am făcut celor 3 fete ale mele gogoșile dvs! Fiind în CM voi avea vreme sa le prepar și aceasta prăjitură! Va doresc sănătate! 😘🙏

  2. Foarte interesanta prăjitura cu piscoturi si nuca de cocos. Unde pot sa o vizionez pe YouTube? Ma intereseaza mai multe amănunte. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *