Tarta cu gem si nuci este delicioasa, usor de facut, cu ingrediente simple. Este un desert cu o prezentare frumoasa pe care l-as manca inca de la prima ora a zilei, langa ceasca de cafea, dar poate fi si o gustare dulce sau desertul pentru masa in familie.
Gustul delicat, dulce-acrisor cucereste orice iubitor de prajituri.
Imi plac deserturile de acest gen, in care se combina consistenta tare a blatului cu dulceata gemului, un amestec explosiv de texturi si culori.
Tarta cu gem si nuci este pregatita de Iuliana Sbirnea, autoarea blogului Bucate Aromate si a pregatit-o special pentru proiectul “Gatesc cu Prietenii”. Ne cunoastem de mult timp si am avut incredere in calitatea retetelor ei inca de acum multi ani, cand am fost rugata sa fac o lista de bloggeri pentru o colaborare in care urma sa lucram impreuna. Anul trecut pe vremea aceasta imi faceam planuri de plecat prin tara pentru a gati alaturi de prietenii mei. Primul oras pe care il aveam pe lista era Galati, orasul meu natal, unde imi propusesem sa fac 3 live-uri, iar unul din live-uri ar fi fost la Iuliana.
Din pacate planurile mi-au fost date peste cap, asa ca voi continua sa va prezint retetele prietenilor doar in aceasta forma, caci ar fi pacat sa nu va arat preparatele pregatite special pentru voi. Pana voi reveni la forma de gatit live pe facebook va invit sa o urmariti pe Iuliana, caci are multe retete savuroase.
Revenind la reteta de tarta cu gem si nuci trebuie sa va spun ca este una din tartele mele preferate. In bucataria italiana aceasta se numeste crostata si este unul din cele mai populare deserturi ale acestei tari.
Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de tarte va las mai jos cateva propuneri. Apasati pe titlurile retetelor si veti fi redirectionati catre acestea.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu gem si nuci pregatita de Iuliana.
Ingrediente
blatul – formă de tarta de 26 cm
umplutura
Instrucțiuni de preparare
aluatul
umplutura
asamblare și coacere
Notă
Dacă vă mai rămâne un rest de aluat pe care nu l-ați folosit la tartă, puteți decupa din el câteva fursecuri. După ce scoateți tarta din cuptor, coaceți fursecurile timp de 8-10 minute până se rumenesc ușor pe margini. Vor fi numai bune la cafea!