fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU BRANZA DE VACI SI SOS DE AFINE

November 22, 2015 | CATEGORIA
tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine
Cu totii avem zile bune si zile mai putin bune. Acum 2 zile parca toate lucrurile mi-au mers “mai putin bine”, insa asta a fost pana am gustat din aceasta tarta cu crema de branza si sos de afine. Din acel moment nu am mai fost suparata, ba chiar am gasit inspiratia de a face o poza inainte de a se intuneca. 🙂

INGREDIENTE:

Pentru blat (compozitia este pentru 2 tarte cu diam.26 cm) :

350 g faina

1 plic praf de copt

6 linguri zahar

1 ou intreg + 1 galbenus

200 g unt

1 lingura smantana

1 lingurita esenta vanilie

Pentru umplutura:

700 g branza de vaci

150 g zahar pudra

2 galbenusuri + 1 ou intreg

1 lingura extract de vanilie

1 lingura varfuita amidon

coaja rasa de la o portocala mica sau 1 lamaie

Pentru sos:

200 g afine congelate

1 bat mic scortisoara

3 linguri apa

1 lingura lichior portocale

3 linguri zahar

PREPARARE:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele, apoi framantam bine pana obtinem un aluat neted ce nu se lipsete de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca si pregatim umplutura, amestecand toate ingredientele cu ajutorul unui robot sau un mixer vertical, astfel incat branza de vaci sa devina fina si moale.

tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine-1tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine-2

Impartim aluatul in 2, intindem in tava, il intepam cu furculita cat de des putem, apoi punem branza. Daca blatul ni se pare prea gros putem pune mai putin si pastram pesntru decor (eu am scos din el sa pun niste frunzulite pe margine, dar in final am lasat-o simpla). Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 1 ora, apoi o scoatem si o lasam la racit.

tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine-3tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine-4

Cat sta tarta la racit pregatim sosul de afine punand la fiert afinele cu zahar, apa si un bat de scortisoara pana obtinem un sos cu consistenta ca la dulceata. Luam de pe foc si adaugam lichiorul.
Taiem tarta in felii, punem putin sos pe fiecare felie si putem manca.
 Delicioasa!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *