Tarta cu branza de vaci si sos de afine

22 noiembrie 2015Diva in Bucatarie

Tarta cu branza de vaci si sos de afine

Tarta cu crema de branza si sos de afine, reteta foarte simpla si usor de facut.

Aceasta tarta cu crema de branza si afine este rasfatul dulce pe care il poti oferi celor dragi.
Crusta frageda crocanta si umplutura fina, cremoasa si delicioasa, merg de minune cu un sos dulce-acrisor de afine.
Poti sa folosesti gem sau dulceata daca ti se face pofta in mijlocul iernii si nu gasesti fructele in supermarket sau nu ai in congelator.
Imi plac tartele, asa ca pe blog vei mai gasi si alte retete delicioase.

Iata inca doua retete de tarte cu afine:

Daca si tie iti plac afinele vei gasi pe blog o multime de retete cu acestea, de la simple briose, biscuiti sau chec pana la retete de tort.
Daca dai o cautare dupa termenul „afine” vei putea alege si alte retete de desert.
tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine
Eu am pregatit doua tarte pentru ca asteptam musafiri, asa ca poti injumatati cantitatile daca faci o singura tarta.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas si in imagini pentru tarta cu branza de vaci si sos de afine:

INGREDIENTE:

Pentru blat (compozitia este pentru 2 tarte cu diam.24 cm) :

360 g faina

1 plic praf de copt

6 linguri zahar

1 ou intreg + 1 galbenus

200 g unt

1 lingura smantana

1 lingurita esenta vanilie

Pentru umplutura:

700 g branza de vaci

150 g zahar pudra

2 galbenusuri + 1 ou intreg

1 lingura extract de vanilie

1 lingura varfuita amidon

coaja rasa de la o portocala mica sau 1 lamaie

Pentru sos:

200 g afine congelate

1 bat mic scortisoara

3 linguri apa

1 lingura lichior portocale

3 linguri zahar

Mod de preparare tarta cu crema de branza si sos de afine

Am pregatit aluatul amestecand toate ingredientele, apoi am framantat bine pana am obtinut un aluat neted ce nu se lipsete de maini.

Am lasat aluatul sa se odihneasca. In acest timp am pregatit umplutura, amestecand toate ingredientele cu ajutorul unui robot (sau cu un mixer vertical), astfel incat branza de vaci sa devina fina si moale.

Eu folosesc doar branza de vaci uscata, genul bulgarasi.

tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine-1tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine-2

Am impartit aluatul in 2, si am l-intins pe rand in tava.

Am intepat cu furculita cat de des am putut, apoi am pus branza.

Blatul acesta merge copt in acelasi timp cu umplutura.

Daca blatul ti se pare prea gros poti sa il intinzi mai mult si ce va ramane pastrezi pentru decor. Eu am scos si am planuit un decor sub forma de frunzulite pe margine, dar vorbind la telefon am uitat sa le lipesc.

Am copt tartele, pe rand, in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 1 ora, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.

tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine-3tarta-cu-branza-de-vaci-si-sos-de-afine-4

Cat timp acestea se coc si stau la racit se pregateste sosul de afine.
Am fiert afinele cu zahar, apa si un bat de scortisoara pana am obtinut un sos cu consistenta usor groasa, ca la dulceata.
Am luat sosul de pe foc si am adaugat lichiorul. Poti folosi esenta daca nu ai lichior de portocale.
Cand tarta s-a racit am feliat-o si am turnat peste fiecare felie sos.
 Este cea mai delicioasa tarta cu branza dulce si sos de fructe!
Ar fi pacat sa nu incerci si tu reteta!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa va abonezi la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *