Tarta cu branza de vaci si sos de afine
Tarta cu branza de vaci si sos de afine
Tarta cu crema de branza si sos de afine, reteta foarte simpla si usor de facut.
Iata inca doua retete de tarte cu afine:
INGREDIENTE:
Pentru blat (compozitia este pentru 2 tarte cu diam.24 cm) :
360 g faina
1 plic praf de copt
6 linguri zahar
1 ou intreg + 1 galbenus
200 g unt
1 lingura smantana
1 lingurita esenta vanilie
Pentru umplutura:
700 g branza de vaci
150 g zahar pudra
2 galbenusuri + 1 ou intreg
1 lingura extract de vanilie
1 lingura varfuita amidon
coaja rasa de la o portocala mica sau 1 lamaie
Pentru sos:
200 g afine congelate
1 bat mic scortisoara
3 linguri apa
1 lingura lichior portocale
3 linguri zahar
Mod de preparare tarta cu crema de branza si sos de afine
Am pregatit aluatul amestecand toate ingredientele, apoi am framantat bine pana am obtinut un aluat neted ce nu se lipsete de maini.
Am lasat aluatul sa se odihneasca. In acest timp am pregatit umplutura, amestecand toate ingredientele cu ajutorul unui robot (sau cu un mixer vertical), astfel incat branza de vaci sa devina fina si moale.
Eu folosesc doar branza de vaci uscata, genul bulgarasi.
Am impartit aluatul in 2, si am l-intins pe rand in tava.
Am intepat cu furculita cat de des am putut, apoi am pus branza.
Blatul acesta merge copt in acelasi timp cu umplutura.
Daca blatul ti se pare prea gros poti sa il intinzi mai mult si ce va ramane pastrezi pentru decor. Eu am scos si am planuit un decor sub forma de frunzulite pe margine, dar vorbind la telefon am uitat sa le lipesc.
Am copt tartele, pe rand, in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 1 ora, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa va abonezi la canalul meu de youtube