Biscuiti cu 4 condimente
Biscuiti cu 4 condimente. Optional, putem colora inimioarele cu royal icind sau creioane speciale pentru decorul deserturilor.
In cutia lui Mos Nicolaeam gasit acest model de stampila pentru biscuiti. Au iesit niste biscuiti adorabili si sunt convinsa ca un cadou de acest fel va aduce mai multa joaca in bucatarie, mai multe zambete pe fata copiilor. Dar, putem pastra ideea si pentru Valentine's day. 😉
INGREDIENTE:
120 g unt
50 g zahar brun
100 g miere de albine
1 ou (mic-mediu)
cateva picaturi esenta rom
1/4 lingurita pudra de scortisoara
1 varf cutit cuisoare macinate
1 varf cutit ghimbir – pudra
1 varf de cutit pudra anason
270 g faina
30 g alune de padure tocate fin (pot fi si nuci)
1 varf cutit praf de copt
PREPARARE:
Mixam untul cu zaharul brun si mierea de albine, apoi incorporam oul.
Adaugam condimentele, esenta, apoi pe rand faina amestecata cu praf de copt si alunele de padure tocate fin. In functie de marimea oului, este posibil sa mai adaugam o lingura faina, astfel incat atunci cand framantam aluatual sa obtinem unul neted, care nu se lipeste de maini.
Dam aluatul la rece, apoi il intindem pana obtinem o foaie cu o grosime de 3-4 mm. Decupam cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul egal sau putin mai mare decat al stampilei, apoi apasam fiecare biscuit cu stampila. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 10 minute, pana devin aurii pe partea inferioara.
Cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un gratar.
Optional, putem colora inimioarele cu royal icind sau creioane speciale pentru decorul deserturilor.
Deliciosi!
Ce frumusei sunt.