Tocanita vegana din trei feluri de ciuperci
Tocanita vegana din trei feluri de ciuperci. Calim ceapa cu morcovul, telina si ardeiul ras. Tocam felii ciupercile spalate foarte bine in prealabil si le punem peste ceapa.
Tocanita din ciuperci cu crema bio din soia este foarte gustoasa si poate fi o varianta a unei mese usor si rapid de pregatit pentru cei care tin un regim alimentar de tip vegetarian sau pentru cei care vor sa inlocuiasca varianta clasica de smantana cu ceva cu mai putin colesterol.
INGREDIENTE:
(pentru 3-4 portii)
250 g ciuperci Champignon
200 g ciuperci Pleurotus
250 g ciuperci Miniking Oyster
3 linguri ulei
1 ceapa de marime medie
1 lingura varfuita morcov ras fin
1 lingura ardei gras ras prin razatoarea mica
1 lingura telina rasa
500 ml supa legume
3 catei usturoi pisati
1 g sofran – optional
sare
piper proaspat macinat
1 cutie crema bio din soia pentru gatit – Isola
1 lingurita varfuita de faina
patrunjel verde – pentru servit
PREPARARE:
Calim ceapa cu morcovul, telina si ardeiul ras. Tocam felii ciupercile spalate foarte bine in prealabil si le punem peste ceapa.
Amestecam din cand in cand, iar dupa 2 minute adaugam supa si sofranul. Punem usturoiul pisat si piper proaspat macinat, amestecam apoi punem capacul si lasam la foc foarte mic pentru 15 minute. Dupa acest interval ridicam capacul si lasam astfel pana lichidul scade foarte mult, dar nu complet.
Adaugam crema de gatit bio din soia, faina si amestecam. Mai lasam pe foc pana incepe sa se ingroase, apoi luam de pe aragaz si putem pune tocanita in farfurii.
Presaram putin patrunjel verde si tocanita poate fi servita.
Pofta buna!