Tarta cu mere si martipan
Tarta cu mere si martipan
Tarta cu mere si martipan. Cum se face reteta de tarta cu mere si martipan? Reteta tarta cu mere si martipan. Tarta cu crusta si umplutura cu mere si martipan. Retete cu mere. Reteta tarta dulce.
Tarta cu mere si martipan este delicioasa si se face usor. Are textura crocanta si umplutura moale savuroasa.
Pentru ca sa iti iasa delicioasa foloseste mere dulci, usor acrisoare.
Ai grija sa pui cuburile de mere in apa cu suc de lamaie dupa ce le tai, ca sa nu oxideze.
Le scurgi si le stergi inainte sa le pui peste blat.Pentru aceasta tarta nu ai nevoie de experienta in bucatarie.
Se face foarte usor.
Pentru crusta ai nevoie de unt gras, cu minim 80 grasime. Este o crusta minunata si merge umpluta cu ce iti place.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu mere si martipan:
Ingrediente:
Pentru blat:
300 g faina
60 g zahar pudra
130 g unt rece + unt pentru uns tava
1 ou mic
Pentru umplutura tarta cu mere si martipan:
15 g piscoturi macinate fin
600-650 g mere
6 linguri suc lamaie
2 oua mici
100 g zahar pudra
50 ml frisca lichida
1 lingura smantana
2 linguri amidon
100 g martipan
30 g stafide
Mod de preparare tarta cu mere si martipan:
Am pregatit aluatul pentru blat amestecand bine toate ingredientele, astfel incat sa obtin un aluat neted.
Dam aluatul la rece pentru 30 minute. Am oprit 80 g aluat pentru decor.
Restul l-am intins, apoi cu un sucitor l-am mutat in forma de tarta tapetata cu unt si faina.
Am intepat blatul cu furculita. Am pus peste acesta hartie de copt si bile ceramice speciale pentru copt (se pot folosi boabe de fasole daca nu ai bile ceramice).
Am copt blatul in jur de 20 minute.
Cat timp acesta s-a copt am curatat merele de coaja si am indeparat cotorul.
Le-am taiat in cuburi de marime medie si le-am pus imediat intr-un castron cu apa cu suc de lamaie.
Am mixat ouale cu zahar, apoi am adaugat amidonul, smantana pentru frisca si smantana si omogenizam compozitia.
Din 80 g aluat pastrat si 30 g martipan am framantat un aluat. L-am intins si l-am taiat fasii subtiri. Le voi pune peste mere, ca decor.
Am scos blatul dupa 20 minute, am presarat piscoturile macinate fin, apoi am pus cuburile de mere.
Peste acestea am presara stafide si 70 g martipan taiat cuburi mici.
Am turnat compozitia de oua peste mere.
Am decorat cu fasiile din aluat cu martipan, apoi am pus tava in cuptor.
Am copt tarta cu mere si martipan pana se cand s-a intarit compozitia cu oua.
Daca tarta incepe sa se rumeneasca si nu este inca coapta ar fi bine sa fie acoperita cu o folie de staniol.
Se va controla daca este gata la fiecare 10 minute.
Simpla si delicioasa!
Te invit sa ma urmaresti si pe youtube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Super idee, multumesc mult!
Cu drag!
Mi-a facut pofta de dimineata, aceasta tarta. Voi visa la ea toata ziua. La multi ani, Cristina! Iti doresc un an minunat!
La multi ani!
Buna la orice ora si delicioasa!
La multi ani draga Cristina!
La multi ani, Teo!
La multi ani!
Ma tenteaza sa incerc si tarta asta, dar nu stiu cu ce sa inlocuiesc martipanul 🙁
Corina
Nu stiu cu ce…
La multi ani! Nu voi slabi niciodata, daca o tin tot asa 🙂
🙂 ))) La multi ani!
Tot ce este cu mere este delicios!
O zi buna!
🙂 asa zic si eu!
Cat de bine arata! Cu siguranta o voi face si eu!
Pup
😉