fbpx

RETETE RECENTE

BRIOSE PIZZA

January 8, 2014 | CATEGORIA

briose-pizza

Briose cu gust de pizza! Excelente pentru petrecerile copiilor! Nici nu va imaginati cat de repede se vor termina!

INGREDIENTE:
(pentru 12 buc.)

Pentru partea de baza:
250 g faina
1 pachet drojdie instant
1 lingura parmezan ras fin
2 oua
100 ml lapte cald
4 linguri ulei masline
sare

Pentru partea de topping:
120-130 g cascaval
80-100 g sunca
12 masline fara samburi
12 linguri ketchup
oregano
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Incepem prin a amesteca faina cu drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor de baza. Dupa ce omogenizam compozitia adaugam cascavalul si sunca taiate cuburi, maslinele feliate, putin oregano si piper proaspat macinat. Avem grija sa pastram 12 feliute subtiri de cascaval si 12 felii de masline pentru toppingul brioselor.

briose-pizza-1

Impartim aluatul in formele de briose, ungem cu ketchup, presaram iar foarte putin oregano si decoram cu o felie de maslina.

briose-pizza-2

Le coacem in cuptorul preincalzit la 200° C pentru 25 de minute sau pana trec testul cu scobitoarea.

briose-pizza-3

Le servim calde! Dupa cum se poate observa prima serie s-a terminat atat de repede incat nu am apuc sa anunt ca vreau sa fac poze…
Pofta buna!

Comentarii

  • Faina ideea , perfecta. Micuta mea adora pizza , cu siguranta va fi super incantata sa fie asa micuta pentru manuta ei.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dorina!

  • Ce pofta imi e de o pizza.. De mult n-am mai facut! Iar varianta de briose este foarte faina!

    • diva in bucatarie

      Asa ma gandeam si eu!

  • Misha

    2 1/2întrebări: Nu spui nicăieri ca se lasă la crescut. Chiar nu e nevoie? Am urmărit rețeta de blat de pizza, unde pui 1 plic drojdie instant la 500 grame făina, iar aici nu e cam mult un pachet la 240g? Si laptele chiar intrat tot?
    Te urmăresc cu mare drag, faci lucruri minunate, vreau doar sa nu dau greș si mai am o rugăminte: poți reveni la Rețetele mai vechi dacă descoperi ca ar mai putea fi imbunatatite. Mulțumesc tare mult!

    • Multumesc pentru atentionare! Mai mult ca sigur am gresit – 100 ml lapte am folosit.Ce retete ai vrea sa imbunatatesc?

  • Aileni Flavius

    Arată super! Compozitia se lasa la dospit sau o punem direct in forme si apoi in cuptor???

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *