Piept de pui in bacon cu mazare si busuioc

8 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Piept de pui in bacon cu mazare si busuioc. Calim in 2 linguri de ulei puiul imbracat in bacon, in jur de 4 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste usor.

INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)

1 bucata piept de pui
100 g bacon
400 g mazare congelata
2 cepe medii
1 morcov mic
250 ml supa pui
2 catei usturoi
sare
1/4 lingurita boabe piper
1 praf boai de ardei dulce
4 frunze mari de busuioc
2 linguri ulei

PREPARARE:

Taiem pieptul de pui in bucati, apoi il infasuram in felii de bacon. Pentru a fi siguri ca nu se desfac putem sa le intepam cu o scobitoare, dar daca manevram cu grija nu va fi nevoie.

piept-de-pui-in-bacon-cu-mazare-si-busuioc-1

Calim in 2 linguri de ulei puiul imbracat in bacon, in jur de 4 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste usor.

piept-de-pui-in-bacon-cu-mazare-si-busuioc-2

Scoatem bucatile din tigaie si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam morcovul ras fin. Punem iar bucatile de carne, le imprietenim aromele 1 minut.

piept-de-pui-in-bacon-cu-mazare-si-busuioc-3

Adaugam mazarea si supa de pui. Punem in acest moment usturoiul taiat in jumatate, boabele de piper si lasam la foc mic sa dea in clocot cateva minute (cam 3 minute).

piept-de-pui-in-bacon-cu-mazare-si-busuioc-4

Mutam totul intr-un vas termorezistent cu capac si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20 minute. Adaugam un praf de boia, sare dupa gust si mai lasam 10 minute sa scada sosul – de data aceasta fara capac.

Cand scoatem mancarea din cuptor tocam frunzele de busuioc si le adaugam in mancare, dar putem sa le punem si in momentul in care servim.

PIEPT-DE-PUI-IN-BACON-CU-MAZARE-SI-BUCUIOC-0

O mancare simpla si foarte gustoasa!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *