Piept de pui in bacon cu mazare si busuioc
Piept de pui in bacon cu mazare si busuioc. Calim in 2 linguri de ulei puiul imbracat in bacon, in jur de 4 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste usor.
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
1 bucata piept de pui
100 g bacon
400 g mazare congelata
2 cepe medii
1 morcov mic
250 ml supa pui
2 catei usturoi
sare
1/4 lingurita boabe piper
1 praf boai de ardei dulce
4 frunze mari de busuioc
2 linguri ulei
PREPARARE:
Taiem pieptul de pui in bucati, apoi il infasuram in felii de bacon. Pentru a fi siguri ca nu se desfac putem sa le intepam cu o scobitoare, dar daca manevram cu grija nu va fi nevoie.
Calim in 2 linguri de ulei puiul imbracat in bacon, in jur de 4 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste usor.
Scoatem bucatile din tigaie si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam morcovul ras fin. Punem iar bucatile de carne, le imprietenim aromele 1 minut.
Adaugam mazarea si supa de pui. Punem in acest moment usturoiul taiat in jumatate, boabele de piper si lasam la foc mic sa dea in clocot cateva minute (cam 3 minute).
Mutam totul intr-un vas termorezistent cu capac si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20 minute. Adaugam un praf de boia, sare dupa gust si mai lasam 10 minute sa scada sosul – de data aceasta fara capac.
Cand scoatem mancarea din cuptor tocam frunzele de busuioc si le adaugam in mancare, dar putem sa le punem si in momentul in care servim.
O mancare simpla si foarte gustoasa!
Pofta buna!
Imi e dor de o mazare.. Iar rulourile astea de mult vreau sa le fac si eu..
Ar fi pacat sa nu incerci!
Ador mazarea!!!
Si noi!
Ador mazarea, iar cu rulourile astea delicioase se „pupa” de minune. 🙂
Multumesc, Alina!
Mazarea e preferata mea , insa nu si a celorlalti din casa … asa ca … fac destul de rarutz 🙁 ..
Pacat!
Minunat arata. Si eu chiar voiam sa fac mazare cu pui. O sa incerc reteta, neaparat. Multumesc 🙂
Eu iti multumesc!
Arata super!