RETETE RECENTE

COTLET DE PORC CU CIUPERCI

ianuarie 9, 2014 | CATEGORIA

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-0 0

O reteta simpla, rapida si gustoasa!

INGREDIENTE:

600 g cotlet porc
2 linguri faina
400 g ciuperci Champignon
2 catei usturoi
200 ml smantana pentru gatit
2 linguri smantana groasa (24% grasime) + 1 lingurita rasa faina
250 ml supa de pui/supa legume/apa
2 linguri vin alb
sare
piper
cateva crengute cimbru
tarhon uscat
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Taiem cotletul de porc cuburi mai mari pe care le tavalim prin faina. Incingem uleiul si le calim la foc mic pana incep sa prinda putina culoare.

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-1

Stingem cu 2 linguri de vin alb, apoi adaugam supa fierbinte.

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-2

Fierbem la foc mic-mediu cu capac primele 5 minute. Luam capacul si lasam sa fiarba pana scade apa. Intr-un bol amestecam smantana pentru gatit cu smantana grasa si 1 lingurita faina.
In acelasi timp, calim ciupercile in putin ulei, adaugam un praf de sare si piper, cimbrul si usturoiul zdrobit.

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-3

Continuam sa calim in jur de 30 de secunde, apoi adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeza compozitia. Punem ciupercile cu smantana peste cotlet, adaugam tarhon doar cat prindem intre 2 degete, asezonam cu sare si piper proaspat macinat.

cotlet-de-porc-cu-ciuperci-4

Lasam pe foc 1-2 minute, astfel incat sa se intrepatrunda aromele, apoi oprim focul si servim.
Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *