Tocanita marocana cu linte
Tocanita marocana cu linte. Calim ceapa in ulei, stingem cu 1/2 ceasca apa si lasam la foc mic pana se evapora apa. Adaugam sucul de rosii, rosiile cherry taiate in jumatate si cateii de usturoi zdrobiti.
INGREDIENTE:
300 g linte verde
1 ceapa medie
8 rosii cherry
2 catei usturoi
1 lingura suc gros de rosii
1 lingurita tumeric+1 /2 lingurita seminte de chimen
1 frunza dafin
1 cana supa legume/apa
1,5 linguri ulei
PREPARARE:
Calim ceapa in ulei, stingem cu 1/2 ceasca apa si lasam la foc mic pana se evapora apa. Adaugam sucul de rosii, rosiile cherry taiate in jumatate si cateii de usturoi zdrobiti.
Continuam sa calim la foc mic 1-2 minute, apoi adaugam lintea si tumericul.
Acoperim cu supa (apa), adaugam o frunza de dafin si chimen si fierbem pana scade lichidul si capata consistenta dorita.
Luam de pe foc, adaugam patrunjel verde proaspat tocat si servim imediat.
Pofta buna!
Cu acesata reteta particip la provocarea Corinei de a gati in aceasta luna cu linte.
Foarte faina trebuie sa fie. Prezentarea de nota 10 plus.
Multumesc, Dorina!
Mai intai vreau sa-ti multumesc pentru minunatele retete cu care ne rasfeti sunt absolut minunate! In legatura cu tocanita ..eu am cumparat linte uscata ,procedez la fel ca si fasolea uscata? Trebuie sa o pun in apa la muiat mai intai? Mii de multumiri!!
Da! Eu din comoditate am folosit-o pe cea din conserva!
De mult n-am mai mancat linte..
Sper ca ti-am facut pofta!
Delicioasa reteta asta, am facut-o astazi si mi-a placut taaare mult. Eu am servit-o cu putin iaurt deasupra…o nebunie! Multumesc!
Bună! Mi se pare mie sau nu e menționat în ingrediente necesare chimenul?
Deci care e cantitatea pe care o punem? Și e vorba de praf sau semințe de chimen?
Mercic!
Seminte- 1/2 lingurita.