fbpx

RETETE RECENTE

BOMBOANE RAFFAELLO DIN LAPTE CONDENSAT

February 24, 2015 | CATEGORIA

bomboane-raffaelo-din-lapte-condensat

Bomboanele “Raffaello” din lapte condensat se pregatesc foarte usor. Reteta de bomboane Raffaello de casa, cremoase si delicioase, este simpla, o poate pregati orice incepator in ale gatitului, cu ingrediente ce pot fi procurate usor. Nu necesita ingrediente complicate si nici tehnici speciale, asa ca le putem realiza impreuna cu cei mici pentru a ne distra impreuna. 🙂

Bomboane Raffaello pregatite in casa cu lapte condensat pot fi cel mai simplu si mai usor desert de pregatit. Fara pretentii, gustoase si spectaculoase prin prezentare, te cuceresc prin faptul ca din cateva miscari ai reusit sa realizezi aceste bomboane.

Eu le las mai mult timp in frigider, pentru ca compozitia sa se intareasca, dar pot fi pregatite si imediat.

Iubitorii deserturilor cu nuca de cocos vor adora reteta de bomboane Raffaello de casa. Copiii in mod special vor face un obicei in a va cere sa mai pregatiti inca o data aceasta reteta. Cand am pregatit prima oara aceasta reteta am ramas uimita de cat de usor se fac si mai ales de textura cremei care aduce foarte mult cu a bomboanelor din comert.

Am mai pregatit bomboane Raffaello cu lapte praf, Tort Raffaello, iar compozitia de lapte condensat cu nuca de cocos o veti regasi si in retetele de batoane de ciocolata Bounty si la prajitura Bounty.

Toate retetele de deserturi cu nuca de cocos le gasiti in aceasta postare.

Pastrarea lor, ar fi bine, sa se faca intr-o cutie etansa (pentru a nu absorbi alte misrosuri), in frigider.
Cu astfel de bomboane il veti putea astepta pe Mos Nicolae. Fulgii de cocos sugereaza zapada asternuta in timp ce acesta trece pe ghetute si lasa cadouri. Dar, le putem pregati si in timpul verii, cand nu vrem sa apelam la aragaz/cuptor. Sunt perfecte si pentru orice petrecere de copii

Am pregatit si un mic video pentru a va convinge ca sunt ceea ce unii numesc “cea mai banala reteta” de bomboane Raffaello cu lapte condensat.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru bomboane Raffaello din lapte condensat prezentat in etape cu poze sau video.

INGREDIENTE:

(30 buc)

350 g lapte condensat indulcit

220+50 g nuca de cocos

30 buc. migdale sau alune de padure

PREPARARE:

Punem intr-un bol laptele condensat (laptele cremos si indulcit, nu cel folosit pentru cafea) si 200 g nuca de cocos. Le amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o lasam la rece pentru 3-4 ore.

bomboane-raffaello-din-lapte-condensat-1bomboane-raffaello-din-lapte-condensat-2

Dupa acest interval luam aproximativ o lingura din compozitie si o modelam in forma de bila, avand grija sa punem o migdala sau o aluna de padure in mijloc.

Dupa ce realizam intre palme bilutele le tavalim prin nuca de cocos.

bomboane-raffaello-din-lapte-condensat-3bomboane-raffaello-din-lapte-condensat-4

Le putem manca imediat, sau le pastram la rece pana in momentul in care le servim.

Iata video cu bomboane Raffello cu lapte condensat. Sper sa va abonati la canalul meu.

Yanmy!

Comentarii

  • ioana

    Buna unde pot gasi lapte condensat?multumesc

    • diva in bucatarie

      In Auchan au lapte condensat la cutie, dar poti incerca si in magazinele arabesti sau Mega Image.

  • Teodora

    Am gasit la Auchan lapte concentrat indulcit(asa scrie pe cutie), nu condensat. Si e ca o cutie de conserva. E ok?

    • diva in bucatarie

      da

      • Teodora

        Multumesc! Sarbatori fericite!

        • diva in bucatarie

          Sarbatori fericite!

  • Claudia

    Ce reteta usoara.Super,chiar am o cutie de lapte condensat ce asteapta intrebuintare.

  • Valy

    Tocmai am incercat sa fac si eu, dar mie mi-a iesit aluatul foarte lipicios…enervant de lipicios (mai ales cand a trebuit sa modelez bilutele)…l-am lasat la frigider 3 ore si jumatate…ma intreb unde am gresit???

  • Gheorghita

    ar trebui si putin zahar

    • Nu va trebuie! Laptele condensat la cutie, este gros si indulcit! Nu este lapte condensat pentru cafea!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *