Budinca de orez cu lapte si crema de branza
Budinca de orez cu lapte

Budinca de orez cu lapte si crema de branza este acel desert simplu cu ingrediente la indemana oricui. Se pregateste foarte usor, asa ca putem sa ii rasfatam pe cei dragi cu ceva bun, cu arome si gusturi ce ne aduc aminte de propria copilarie.
INGREDIENTE:
(pentru o forma de 24-26 cm)
250 g orez cu bob lung
1 l lapte
coaja rasa de la 1 portocala
1 pastaie vanilie
160 g zahar
3 oua + 1 galbenus
50 g amidon
50 g faina
1 plic praf de copt
200 g crema de branza Philadelphia
Pentru tapetare vas:
2 linguri unt
3-4 linguri pesmet
Pentru servit:
sos de fructe – aici am fiert 100 g afine congelate cu 30 ml apa, 2 linguri zahar si la final putin amidon pentru a-l face mai gros
PREPARARE:
Punem la fiert orezul cu laptele, semintele de la o pastaie de vanilie si aceasta, coaja rasa de portocala. Dupa 10 minute adaugam zaharul si amestecam pentru a grabi dizolvarea lui. Fierbem la foc mic pana cand orezul este fiert dar foarte putin al dente, iar laptele nu va fi absorbit complet.
Lasam sa se raceasca complet. In acest timp mixam oualele, apoi incorporam crema de branza, faina, amidonul si praful de copt.
Amestecam compozitia de branza cu orezul cu lapte, apoi turnam totul intr-o tava cu diametrul de 24-26 cm tapetata cu unt si pesmet atat pe fund cat si pe pereti. Coacem budinca de orez cu crema de branza in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca in tava primele 30 minute, apoi o scoatem si o lasam pe un gratar sa se raceasca complet.
O putem manca simpla, cu sirop de fructe, dulceata sau o tapetam cu zahar pudra.
Daca incercati reteta si va place, eu va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube