Clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri
Clatite cu spanac ricotta si doua sosuri.
Reteta de clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri o am de la prietena mea, Mihaela.
Din momentul in care mi-a spus cum a pregatit-o am stiu ca o voi face cat mai rapid.
Nu are etape complicate, ingredientele sunt simple, la indemana oricui, asa ca aceasta reteta are tot ce ii trebuie pentru a va convinge sa o pregatiti de cate ori veti avea ocazia.
La noi in familie se mananca adesea clatite sarate, nu doar cu dulceata.
Sunt perfecte atat pentru mic dejun, cat si pentru gustari sau cina usoara.
Colectia mea de retete de clatite sarate va poate inspira, asa ca va invit sa le rasfoiti pe toate in aceasta postare.
Veti gasi clatite cu crema de branza si somon afumat, clatite cu sunca, praz si sos de branza, umplute cu carne tocata sau ciuperci sau clatite pregatite in stil frantuzesc cu oua ochiuri. Cred ca merita sa aruncati un o privire in colectia de clatite sarate.
Clatitele sarate cu spanac, ricotta si doua sosuri sunt delicioase.
Combinatia de spanac cu ricotta este clasica, intalnita in mod special in bucataria italiana.
Poti vedea retetele mele:
- cannelloni umpluti cu branzeturi si spanac,
- lasagna cu spanac si ciuperci
- paste cu sos de ricotta si spanac .
Pentru a face cele mai bune clatite sarate cu spanac, ricotta si doua sosuri incepeti cu reteta simpla de clatite.
Sosurile pot fi pregatite cu cateva ore inainte.
Va invit acum sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru clatitele cu spanac, ricotta si doua sosuri.
Ingrediente clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri:
(pentru 6-8 buc.)
6-8 clatite simple
2 cepe medii
4 linguri ulei
150 g spanac frunze congelat (sau baby spanac proaspat)
sare
piper
1 varf cutit nucsoara
2 catei usturoi
200 ml suc gros de rosii
1/2 lingurita oregano uscat (sau busuioc)
250 g ricotta
100 g telemea rasa
30 g unt
25 g faina
300 ml lapte
Mod de preparare:
Pregatim clatitele dupa reteta simpla, fara zahar. Le lasam sa se raceasca si pregatim in acest timp umplutura si cele doua sosuri.
Pentru inceput calim fiecare ceapa tocata marunt in doua tigai separate. Intr-o tigaie adaugam spanacul si calim pret de cateva minute.
Daca este congelat adaugam foarte putina apa pentru a grabi dezhetarea si calim pana se evapora lichidul, iar daca este proaspat are nevoie de maxim 1 minut pe foc.
In a doua tigaie punem sosul de rosii, sare si piper si oregano sau busuioc uscat si lasam la foc mic pana da semne ca se ingroasa.
Luam de pe foc si punem sosul rosu pe fundul unui vas termorezistent.
Pregatim apoi sosul bechamel: topim untul, calim faina in acesta, apoi o dizolvam adaugand laptele treptat.
Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam sa fiarba la foc mic (amestecand destul de des) pana capata consistenta unei creme usor lichide.
Luam de pe foc in acest moment.
Amestecam telemeaua rasa cu ricotta, apoi adaugam spanacul calit, sare si piper si omogenizam compozitia.
Asamblare clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri:
Umplem clatitele cu aceasta, le strangem astfel incat sa nu iasa crema de branza cu spanac si le punem peste sosul rosu.
Peste clatite turnam sosul bechamel.
Coacere clatite:
Coacem clatitele cu spanac, ricotta si doua sosuri in jur de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Servire:
Se mananca calde, imediat cum sunt scoase din cuptor, dar sunt bune si a doua zi incalzite.
Daca sunt servite la cina pot avea alaturi o salata verde si pot avea compania unui vin alb.
Pofta buna!
Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Multumesc mult, Adriana-Laura Vlasceanu!
Testat. Verdict: e x c e l e n t e!!!
<3
După ingredientele folosire la prepararea sosului alb, acesta se numește bechamel nu becahel
Cred ca era simplu de dedus ca a fost o greseala de tastare. Multumesc pentru atentionare!