Paste cu sos de ricotta si spanac

25 septembrie 2017Diva in Bucatarie

Paste cu sos de ricotta si spanac. In plus, reteta de paste cu sos de ricotta si spanac este economica, sanatoasa, perfecta si pentru mamicile ce vor sa aduca in meniul copiilor retete cu spanac.

Paste cu sos de ricotta si spanac le-am pregatit impreuna cu Matei Tuca intr-un live pe facebook, in cadrul noului meu proiect „Gatesc cu Prietenii”, live pe care il puteti vedea aici. Cu Matei m-am imprietenit acum cativa ani in cadrul unor proiecte culinare dulci, iar cea mai tare provocare a fost sa pregatesc 21 de retete de prajituri in 7 zile.  Si am reusit! Doar ca nu am mai mancat nimic dulce timp de  o luna dupa acest proiect. 🙂 ))   Acum Matei are alte proiecte media (il gasiti pe canalul de YouTube „Hai cu tata„) , dar ma ajuta si pe mine sa realizez filmele de pe canalul meu de YouTube „Diva In Bucatarie”. 

Retetele de paste au mare trecere printre cei care ajung foarte tarziu acasa si nu au timp sau chef de lucruri complicate, asa ca alegerea acestei retete a fost una din cele mai bune, caci vizualizarile au fost peste masura asteptarilor in nici 24 de ore. Multumim tuturor pentru timpul petrecut alaturi de noi!

Branza Ricotta este usoara, proaspata si fina si se imprieteneste perfect cu spanacul. Sosul obtinut este foarte usor de pregatit, dureaza doar cateva minute, asa ca in timp ce se fierb pastele putem sa il realizam fara teama ca ne complicam sau nu ne iese.

In plus, reteta de paste cu sos de ricotta si spanac este economica, sanatoasa, perfecta si pentru mamicile ce vor sa aduca in meniul copiilor retete cu spanac.

INGREDIENTE:

200 g paste tip tagliattele

2 linguri ulei

4 catei usturoi

250 g ricotta

150 ml lapte

150 g spanac congelat

sare

piper

Pentru servit:

parmezan ras

PREPARARE:

Pentru a pregati paste cu sos de ricotta si spanac incepm prin a pune la fiert pastele in apa cu sare, astfel incat sa fie al dente. Pentru 200 g tagliatelle folosim 1.5 l apa si o lingurita rasa de sare. Le punem la fiert doar in momentul in care apa da in cocot.

Calim in uleiul incins usturoiul pisat pret de cateva secunde (maxim 30 pe focul mediu de la aragaz), apoi adaugam ricotta, laptele si la final spanacul. Condimentam cu sare si piper si fierbem sosul in jur de 2-3 minute. Veti sti ca este gata cand se ingroasa putin. Luam de pe foc si il turnam peste pastele scurse de apa in care au fiert. Amestecam usor pentru a omogeniza compozitia, presaram parmezan din belsug si putem manca.

Va las si o ultima poza din live.

Pastele noaste au fost si pe placul prietenei mele Georgiana, care a venit imediat in vizita sa le incerce. Ne-a declarat ca sunt foarte-foarte bune. 🙂

Ne bucuram foarte tare pentru faptul ca prietena mea Dana autoarea blogului Prajiturici si altele le-a incercat si ne-a trimis poza.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *